Реклама

😮 Альфонсо Куарон вважає, що «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» — це «безумовно» фільм жахів

Čytaty latynkoju
wall.alphacoders.com
😮 Альфонсо Куарон вважає, що «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» — це «безумовно» фільм жахів
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 😮 Альфонсо Куарон вважає, що «Гаррі Поттер і в'язень Азкабану» — це «безумовно» фільм жахів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Мабуть, багато хто погодиться з тим фактом, що екранізація третьої книжки про Гаррі Поттера від режисера Альфонсо Куарона є однією з найатмосферніших та вдалих стрічок в серії.

Адже дійсно у фільмі «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану» доволі відчутно змінюється атмосфера та тон у порівнянні з першими двома екранізаціями. Тут і темніші та холодніші тони, які підкреслюють моторошність дементорів, які бажають висмоктати усю радість, чи наявність перевертня, який полює на головних героїв у страхітливому лісі.

 

На цю тему вирішив висловитись в останньому номері журналу Total Film сам режисер третього фільму Альфонсо Куарон. Він, як передає GamesRadar+ вважає, що його стрічку можна сміливо вважати фільмом жахів:

Так, безумовно. Коли я читав книгу, мені сподобалися два елементи. Це був елемент фільму жахів, але також і нуарний аспект. У певному сенсі, коли я працював над книгою, я брав за взірець німецьке кіно наприкінці епохи німого кіно і переходу до розмовного кіно, як Фріц Ланг до Мурнау. Ви можете бачити, що деякі фільми Фріца Ланга — це свого роду нуар, але водночас у них є елементи жахів. І, що важливіше, особливо у випадку Фріца Ланга, через цей жанр він намагався передати — або просто спроєктувати — тривоги свого часу. Я думаю, що те, що Джоан Роулінг зробила з Поттером, було відсиланням до нашого часу, до людської поведінки.

Нагадаємо, що «Гаррі Поттер і в’язень Азкабану» вийшла на кіноекрани у 2004 році, а сама книжка у 1999 році (в українському перекладі у 2002 році).

Нагадаємо, що раніше продюсер екранізації «Гаррі Поттера» від Max відзначив, що серіал «більш глибоко дослідить книжки».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...