Реклама

📜 Страйк сценаристів у Голлівуді — досягнуто попередню угоду зі студіями

Čytaty latynkoju
📜 Страйк сценаристів у Голлівуді — досягнуто попередню угоду зі студіями
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 📜 Страйк сценаристів у Голлівуді — досягнуто попередню угоду зі студіями
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Видається, що довготривалий страйк Гільдії сценаристів США (WGA) в Голлівуді може невдовзі завершитися.

WGA повідомила, що після переговорів з Альянсом продюсерів кіно і телебачення (AMPTP) Гільдія зуміла досягти попередньої домовленості про припинення страйку, який розпочався у травні.

У своєму пості в Twitter (X) вона відзначила:

WGA та AMPTP досягли попередньої домовленості. Це стало можливим завдяки стійкій солідарності членів WGA та надзвичайній підтримці наших профспілкових братів і сестер, які стояли з нами понад 146 днів. Більше подробиць буде повідомлено після завершення роботи над текстом договору.

Як передає видання Variety, нова угода буде «трирічним контрактом», після чого обидві сторони повинні будуть укласти нову.

Наразі немає інформації про деталі попередньої угоди, оскільки WGA та AMPTP наразі працюють над остаточним варіантом контракту.

Можна припустити, що сценаристи зуміли добитися прийнятних для себе змін, адже вони вимагали змін в умовах праці та оплати, а також убезпечити себе в питаннях залучення штучного інтелекту в роботу сценаристів.

Відзначимо, що страйк триватиме доти, доки нова угода не буде ратифікована голосуванням 11 500 членів WGA.

Тепер нашим співробітникам залишилося переконатися, що все, про що ми домовилися, буде кодифіковано в остаточному тексті контракту. І хоча ми прагнемо поділитися з вами деталями досягнутих домовленостей, ми не можемо цього зробити, доки не буде розставлено всі крапки над «і». Це ускладнило б нашу здатність завершити роботу. Тому, як і раніше, ми просимо вас проявити терпіння — востаннє.

WGA

Однак попри припинення стайку сценаристів залишається ще страйк акторів. Можливо він після угоди між WGA та студіями завершиться швидше. Наразі ж це може означати, що можливо розпочнеться робота над проєктами які уже стоять на паузі через страйки. Однак звісно, що у тій частині де не потребується залучення акторів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...