Реклама

🤔 Скандал у Сан-Себастьяні: фільм No Me Ilame Ternera пов’язують з тероризмом

Čytaty latynkoju
TGA
🤔 Скандал у Сан-Себастьяні: фільм No Me Ilame Ternera пов’язують з тероризмом
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤔 Скандал у Сан-Себастьяні: фільм No Me Ilame Ternera пов’язують з тероризмом
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Незабаром пройде кінофестиваль в Сан-Себастьяні. Попри те, що подія ще не розпочалася, організатори фестивалю вже потрапили у скандал.

Декілька днів тому 514 осіб написали відкритого листа до організаторів з проханням вилучити з програми стрічку No Me Ilame Ternera. На думку протестувальників, фільм має зв’язок з тероризмом.

Варто зазначити, що майбутній сюжет стрічки наразі невідомий, проте відомо, що фільм буде присвячений діяльності ЕТА — підпільної баскської націоналістичної організації.

Фільм розповідатиме про Тернера (справжнє ім’я якого — Хосе Антоніо Уррутікоетксеа Бенгоетксеа). Він очолював ETA з 1977 по 1992 рік, і вважається, що він стояв за терористичною діяльністю, яка призвела до загибелі щонайменше 850 людей на півночі Іспанії та південному заході Франції.

ETA навіть діяла в баскському регіоні, в тому числі на території, де проходить фестиваль у Сан-Себастьяні, з 1959 року. У 2018 році група була офіційно розпущена.

Своєю чергою керівництво фестивалю повідомило, продовжать заплановані покази фільму попри заклики зняти його з показу.

Фільм не виправдовує і не відбілює ЕТА, тому що наш фестиваль не показав би фільм з такими умовами. Згадаймо нещодавній приклад, коли ми відзначали 50-ту річницю державного перевороту Піночета в Чилі. У Сан-Себастьяні ми показали документальний фільм, що містив інтерв'ю з деякими з тих, хто відігравав головну роль у переворот. Дати комусь голос — це аж ніяк не означає погодитися з ним.

Організатори фестивалю

Керівництво кінофестивалю нагадало, що спочатку варто подивитися фільм, а «потім вже критикувати, не навпаки».

Нагадаємо, кінофестиваль триватиме з 22 по 30 вересня.

Раніше ми розповідали, що останній мультфільм Хаяо Міядзакі відкриє фестиваль у Сан-Себастьяні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...