Реклама

💰 Страйк сценаристів обходиться економіці Каліфорнії в $30 млн на день

Čytaty latynkoju
Wikimedia Commons
💰 Страйк сценаристів обходиться економіці Каліфорнії в $30 млн на день
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 💰 Страйк сценаристів обходиться економіці Каліфорнії в $30 млн на день
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

В США триває страйк Гільдії сценаристів (WGA). Через масові затримки у виробництві контенту, штат Каліфорнія кожний день недоотримує по $30 млн.

WGA розраховує цю цифру на оцінці Інституту Мілкена, згідно з якою 100-денний страйк письменників у 2007-08 роках коштував економіці штату приблизно $2,1 млрд, або $21 млн на день. Тоді кіновиробництво призупинилось з четвертого кварталу 2007 року до кінця 2008 року.

Гільдія перерахували показники минулого протесту з урахуванням інфляції — звідти й взялася цифра у $30 млн.

Раніше віцепрезидентка WGA East Ліза Такеучі Каллен надіслала членам повідомлення, у якому говорилося, що витрати у $30 млн понесуть студії. Проте видання Deadline зазначає, що саме цю цифру втрачає уряд штату.

Якщо ця цифра в $30 млн на день точна, поточний страйк уже міг коштувати економіці штату понад $400 млн. За 100 днів такого протесту держава недоотримає $3 млрд.

Deadline

Страйк письменників, який розпочався 2 травня, триває вже третій тиждень та впливає на виробництво теле- та кінопродуктів. Наприклад, Disney+ доведеться перенести Daredevil: Born Again й, ймовірно, новий сезон «Мандалорця». Нещодавно ми також розповідали, що зйомки «Дивних див» та нового фільму Marvel призупинено через страйк сценаристів у США.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...