Реклама

🙄 Профспілка сценаристів України підтримала страйк сценаристів у США

Čytaty latynkoju
🙄 Профспілка сценаристів України підтримала страйк сценаристів у США
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🙄 Профспілка сценаристів України підтримала страйк сценаристів у США
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Новостворена Профспілка сценаристів України (ПСУ) «беззастережно» підтримала страйк своїх колег з Гільдії письменників Америки (WGA), заявивши, що «сценарист — це творець історії, і це має бути оцінено належним чином».

У заяві, яку було передано виданню Deadline, президент ПСУ Андрій Бабік, закликав американських сценаристів «бути хоробрими, як Україна» і заявив, що його організація «абсолютно і беззастережно підтримує страйк наших американських колег».

Українські сценаристи однозначно підтримують страйк своїх американських колег і повністю поділяють їхню філософію, яка базується на чіткому і зрозумілому визначенні: сценарист — це творець історії, і це має бути оцінено належним чином.

Перша українська творча профспілка, що представляє вітчизняне кіно і телебачення, налічує майже чотири десятки членів і подала заявку на вступ до Федерації сценаристів Європи.

У заяві ПСУ підкреслюється, що Україна, значно відстає від США за рівнем дотримання прав сценаристів.

Ми працюємо не за колективним договором між спілкою сценаристів і спілкою продюсерів, а за індивідуальною угодою між окремим сценаристом і окремим продюсером, і це значно підвищує правову незахищеність сценаристів. У нас абсолютно відсутнє таке поняття і такий процес, як роялті.

Щодо Андрія Бабіка, то він є одним із авторів українського російськомовного серіалу «Нюхач», який свого часу став першим українським шоу на Netflix.

Додамо, що серіал відзначився участю в ньому актора Олександра Фісенка, який входить до Переліку осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України та який неодноразово порушував державний кордон України та публічно виступав з антиукраїнськими заявами. Після цього телеканал ICTV намагався демонструвати цензуровану версію серіалу без цього актора, а також переозвучили серії українською.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...