Реклама

🌴 Каннcький фестиваль: Майкл Дуглас отримає почесну пальмову гілку

Čytaty latynkoju
youtube.com
🌴 Каннcький фестиваль: Майкл Дуглас отримає почесну пальмову гілку
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🌴 Каннcький фестиваль: Майкл Дуглас отримає почесну пальмову гілку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Зірка фільмів «Волл-стріт», «Основний інстинкт» та «Роман з каменем» Майкл Дуглас отримає почесну Золоту пальмову гілку за життєві досягнення на цьогорічному Каннському кінофестивалі.

Майкл Дуглас отримає почесну «Золоту пальмову гілку» на церемонії відкриття 76-го Каннського кінофестивалю 16 травня, де фестиваль віддасть належне його «блискучій кар’єрі [та] відданості кінематографу».

Вперше Дуглас з’явився на легендарній червоній доріжці Канн у 1979 році разом з Джейн Фондою, Джеком Леммоном і режисером Джеймсом Бріджесом на прем’єрі фільму «Китайський синдром». У 1992 році він повернувся на конкурс зі стрічкою Пола Верговена «Основним інстинктом», фільмом, який зробив Шерон Стоун суперзіркою. Роком пізніше Дуглас прибув на фестивальну прем’єру «З мене досить» Джоеля Шумахера.

Остання офіційна поява Дугласа в Каннах була пов’язана з біографічним фільмом Стівена Содерберга «За канделябрами» 2013 року, де він зіграв знаменитого піаніста.

У своїй заяві сам актор розповів, що:

Для мене це завжди ковток свіжого повітря бути в Каннах, які вже давно стали чудовою платформою для сміливих творців, мистецьких досягнень і досконалості в оповіданні історій. Від мого першого приїзду сюди в 1979 році з фільмом «Китайський синдром» до моєї останньої прем'єри «За канделябрами» в 2013 році, фестиваль завжди нагадував мені, що магія кіно полягає не лише в тому, що ми бачимо на екрані, але й у його здатності впливати на людей по всьому світу. Після більш ніж 50 років у цьому бізнесі для мене велика честь повернутися на набережну Круазетт, щоб відкрити Фестиваль і відчути нашу спільну глобальну мову кіно.

У рамках вшанування пам’яті Дугласа Каннський фестиваль покаже раніше неопублікований документальний фільм «Майкл Дуглас — блудний син» (Michael Douglas, The Prodigal Son) режисерки Аміни Мести, який можна буде переглянути на сайті фестивалю протягом двох днів, з 14 по 16 травня.

Каннський кінофестиваль 2023 року триватиме з 16 по 27 травня.

Раніше ми повідомляли, що Квентін Тарантіно проведе «таємний показ» на Каннському фестивалі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...