Реклама

👀 Квентін Тарантіно проведе «таємний показ» на Каннському фестивалі

Čytaty latynkoju
👀 Квентін Тарантіно проведе «таємний показ» на Каннському фестивалі
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 Квентін Тарантіно проведе «таємний показ» на Каннському фестивалі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Культовий режисер, який повертається через чотири роки після прем’єри фільму “Одного разу в Голлівуді” на набережній Круазет, стане почесним гостем «Двотижневика режисерів».

Можливо, у Квентіна Тарантіно і немає готового нового фільму, але легендарний режисер все одно буде серед зіркових гостей цьогорічного Каннського фестивалю.

Конкурс «Двотижневик режисерів» оголосив, що Тарантіно стане почесним гостем фестивалю 2023 року. Він проведе «таємний показ» 25 травня та подискутує на тему «контрісторії кіно», теорії про Голлівуд 1970-х, які нещодавно були опубліковані в його частково мемуарній, частково кінотеоретичній книзі «Спекуляції на тему кіно» (Cinema Speculation).

Обкладинка книги Квентіна Тарантіно

На конкурсі зазначили, що він стартував у Каннах у 1969 році, саме тоді, коли розпочався період історії кінематографа, описаний у книзі Тарантіно, коли «нове покоління кінематографістів повстало проти старого Голлівуду».

Тарантіно не новачок на набережній Круазет і повертається до Канн через чотири роки після світової прем’єри фільму «Одного разу в Голлівуді» і через 29 років після того, як отримав «Золоту пальмову гілку» за «Кримінальне чтиво».

Раніше ми уже повідомляли, що Тарантіно написав сценарій до фільму, який може бути завершальним у його кар’єрі.

Наразі особливих подробиць щодо сюжету немає, однак за чутками це буде історія про жінку-кінокритика у Лос-Анджелесі 1970-х років.

Як прототип головної героїні буде відома критикеса Полін Кейл, яка свого часу дуже сильно повпливала на самого режисера. Журналістка відома завдяки своїм нищівним рецензіям, через які вона дуже часто потрапляла в скандали.

За словами Тарантіно він вивчав рецензії Полін Кейл з 15 років й саме вона сформувала його уявлення про кінематограф.

Також ходять чутки, що головну героїню у фільмі Тарантіно зіграє Кейт Бланшет.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...