Реклама

🤖 Джо Руссо заявляє, що ШІ скоро буде використовуватися для «створення оповіді» в кіно

Čytaty latynkoju
🤖 Джо Руссо заявляє, що ШІ скоро буде використовуватися для «створення оповіді» в кіно
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🤖 Джо Руссо заявляє, що ШІ скоро буде використовуватися для «створення оповіді» в кіно
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Під час дискусії на Міжнародному кінофестивалі у шотландському місті Сендс Руссо та головний креативний директор Epic Games Дональд Мастард розмірковували про те, як штучний інтелект може допомогти кінематографістам, або ж просто перебрати на себе обов’язки режисера.

Нагадаємо, що Джо Руссо — один із дуету братів Руссо, які найбільш відомі як постановники чотирьох фільмів Marvel, включаючи  «Месники: Завершення». Відповідно, якщо врахувати неймовірну кількість комп’ютерної графіки в цих фільмах, цілком природнім буде інтерес Руссо до всіляких технологічних досягнень, які могли б полегшити його життя як режисера. Особливо з врахуванням того, що зараз він з братом працює над сценарієм продовження «Сірої людини» для Netflix.

Руссо та Мастард на торішньому обговоренні. youtube.com

Руссо відзначив, що вони раніше розмірковували на тему використання ШІ в кіно та іграх, проте це було щось більше на кшталт спекуляції. У той час як зараз це більше схоже на втілення в життя конкретного плану.

Джо Руссо відзначив, що потенційно, що можна зробити з ШІ, так це використовувати його для створення оповіді та її зміни. Таким чином, ми зможемо отримати історію, що постійно розвивається, чи то в грі, чи то в кіно, чи то в телешоу. Далі він додав:

Ви можете зайти у свій будинок і зберегти ШІ на своїй стрімінговій платформі. «Ей, я хочу фільм з моїм фотореалістичним аватаром і фотореалістичним аватаром Мерилін Монро в головних ролях. Я хочу, щоб це була романтична комедія, тому що у мене був важкий день», - і він відтворює дуже грамотну історію з діалогами, що імітують ваш голос і раптом у вас з'являється романтична комедія з вами в головній ролі тривалістю 90 хвилин. Таким чином, ви можете створювати історію спеціально для себе.

Так само Мастард описав використання ШІ для того, щоб вставити себе у вже наявний фільм, а Руссо пожартував, що ви можете наказати телевізору «зробити мене Доктором Стренджем», і він переконливо накладе вас (і, ймовірно, все ваше тіло) на Бенедикта Камбербетча у фільмі Marvel.

Також у  Руссо та Мастарда запитали, коли, на їхню думку, штучний інтелект зможе створити фільм, про який люди навіть не здогадуватимуться. На що Руссо дав відповідь з терміном у два роки, тоді ж як Мастард зазначив, що «менше».

Однак потім Мастард зазначив, що насправді дуже мало шансів, що ШІ зможе згенерувати щось хороше з підказки на кшталт прикладу Руссо про романтичну комедію з Мерилін Монро. Далі він з посиланням на досвід використання Midjourney, якому необхідно давати гіперспецифічні інструкції, щоб створити справді переконливий образ, додав:

Я думаю, що принаймні деякий час це вимагатиме сильного втручання для керування, так?

Іншими словами, не варто очікувати, що найближчим часом комп’ютер сяде в режисерське крісло, а ви зможете згенерувати для себе ввечері свій власний фільм за вашої участі.

Раніше уже з’являлася інформація, що компанія DeepMind AI презентувала нову технологію Dramatron на базі штучного інтелекту, яка може створити повноцінний сценарій для фільму, п’єси чи спектаклю.

Dramatron навіть протестувала група сценаристів й за їхніми словами вони не стали б повноцінно використовувати технологію у роботі. Проте вона може бути у пригоді для створення та опису деяких локацій чи другорядних персонажів, які не сильно впливають на сюжет.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...