Реклама

👀 Переведи подих: Що відбувалося у попкультурі в перший тиждень квітня?

А у вас є хвилинка поговорити про найгучніші події маскультури у світі?
Čytaty latynkoju
👀 Переведи подих: Що відбувалося у попкультурі в перший тиждень квітня?
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 👀 Переведи подих: Що відбувалося у попкультурі в перший тиждень квітня?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А у вас є хвилинка поговорити про найгучніші події маскультури у світі?

Розповідаю про найголовніші новини маскультури, які обговорювалися у світі протягом останнього тижня березня, у регулярному дайджесті «Перевести подих».

Напевно головна новина ігрової індустрії за тиждень. Це запуск Unreal Engine 5. Він дасть змогу розробникам ігор реалізувати 3D-проєкти надзвичайної реалістичності. І дуже багато розробників ААА-ігор вже планують працювати з Unreal Engine 5, так що чекайте на більшу кількість фотореалістичних ігор. У звʼязку з цим ловіть одразу й анонс – нову «Лару Крофт» робитимуть з застосуванням цього двигуна.

Таргарієни повертаються! HBO нарешті оголосили дату премʼєри нового серіалу за всесвітом Джорджа Мартін. Приквел «Гри престолів» вийде 21 серпня. Також стримінг показав кілька нових кадрів з «Дому дракона». Готова посперечатися, що вони зробили все, щоб не змагатися з аудиторією «Володаря Перснів» від Amazon напряму, але встигнути трошки побуцятися за увагу.

Метт Сміт у серіалі «Дім Драконів»

Зʼявилися подробиці приквелу «Бріджертонів». Раніше вже повідомляли, що він розповість про королеву Шарлотту. Зараз ми знаємо, що це буде історія про те, як королівський шлюб змінив суспільство. Тріо Ґолди Рошевель (королева), Аджоа Андо (леді Денбері) та Рут Ґеммелл (леді Бріджертон) повернеться до своїх ролей, хоча серіал зосередиться на минулому. У списку поки що ноунеймів (а після премʼєри – нових перспективних зірок) є й трошки відоміші імена, як Мішель Фейрлі (леді Старк з «Гри престолів»), Сем Клемметт (відомий театральній публіці за роллю Албуса Северуса у «Проклятому диті») та Тунджі Кассім (якого можуть впізнати ті, хто не побоявся подивитися «Ненсі Дрю» від The CW).

Дивіться тизер серіалу Денні Бойла про Sex Pistols. Премʼєру заплановано на 31 травня.

Трошки новин від «Відьмака», гмммм. Почалися зйомки третього сезону. За офіційним синопсисом Ґеральд продовжує ховати Цірі й захищати її, поки Єніфер веде їх до фортеці Аратуза. Тобто нічого несподіваного нам не сказали. Серед режисерів третього сезону Стівен Суржик («Академія “Парасоля”) (якщо ви хіхікнули через прізвище, то програли), Ґанджа Монтейро («Новий вишневий смак»/Brand New Cherry Flavor), Лоні Перістер («Лемоні Снікет: Низка злощасних подій») та Вола Оґун («Люцифер»).

Офіційний синопсис сезону

У якомусь форматі Шерлок Гая Річі повертається. Розумію, як звучить новина, але оцініть самі. Ми знаємо, що HBO Max анонсували роботу над двома спіноф-серіалами по «Шерлоку Голмсу». Серед продюсерів є Роберт Дауні-молодший, який грав Шерлока, та продюсер фільмів Річі – Лайонел Віґрем. І це все, що відомо, якщо чесно.

В третьої фінальної частини «Атаки титанів» зʼявився постер. Прем’єра у 2023-му році.

Манга «Ательє чарівних капелюшків», яку навіть можна придбати українською, отримає екранізацію.

У Джейсона Мамоа та Apple TV+ новий спільний проєкт. Стримінг та актор вже плідно працювали над серіалом «Бачити» (See), а зараз анонсували новий проєкт. Це буде восьмисерійний серіал Chief of War, який розповість про колонізацію Гаваїв зі сторони корінного населення. Джейсон Мамоа у цьому проєкті виступить як виконавець головної ролі, сценарист та виконавчий продюсер.

Про «Ґреммі» прочитаєте тут.

Ноель Ґалагер знову дід й спробував накинути на Гаррі Стайлза, що той не справжній музикант. Ще й з коментарем, що тхне мізогінією. Стайлза захистили всі так, що музиканту навіть не довелося вступати у це протистояння. До речі, подивіться новий кліп Стайлза.

Меґґі Роджерс (це та сама співачка, яку колись помітив Фаррел, і вона стала одним з відкриттів 2019-го) анонсувала другий альбом. Він отримав назву Surrender і вийде 29 липня.

Йе (якого досі всі за звичкою називають Каньє Вест) не виступить на фестивалі Coachella, бо йому треба час на себе.

The Weeknd випустив новий кліп з Чон Хо Йон («Гра кальмара») та Джимом Керрі. І цей кліп неможливо подивитися у Росії!

Ед Ширан пройшов головне випробування усіх надпопулярних артистів й виграв суд щодо можливого плагіату в його найуспішнішій пісні.

ANOHNI випустила спільний трек з гуртом Hercules & Love Affair вперше від часів великої пісні «Blind».

Гурт Imagine Dragons презентували кліп, натхненний «Thriller» Майкла Джексона.

Брюс Вілліс вимушено завершив акторську карʼєру. 67-річному актору Брюсу Віллісу діагностовано афазію. Афазія – це стан, при якому у людини відбувається порушення мовлення. Часто вона є наслідком інсульту, травми голови, пухлини та іншого. Подробиць, звісно, ніяких немає.

Джим Керрі завершив акторську карʼєру.

Здається, «Морбіус» провалився. Якщо ви, як і я, обожнюєте фільми за коміксами й дещо сумували, що пропустили не лише премʼєру «Бетмена», а й «Морбіуса» – не сумуйте. Судячи з відгуків критиків, це провал та катастрофа. Більшість відгуків можна звести до фрази «sucks more than just blood» від IndieWire, але є й позитивний момент: кажуть, Метт Сміт чудово справився зі своєю роллю.

Про те, що кажуть про нову частину «Фантастичних звірів» навіть не буду писати. Ви, скоріше за все, й самі все здогадалися та вигадали десяток хороших жартів на тему.

Римейк фільму «Ворон» (The Crow) оголосив каст. У новій версії екранізації коміксів Еріка Дрейвена зіграє Білл Скошгорд. Також у касті присутня FKA Twigs.

Ненсі Майєрс зніме комедію для Netflix. Наразі лише відомо, що режисерка «Відпустки за обміном» та «Інтерна» працюватиме з колосальним кастом.

Є шанс, що премʼєру фільму про Флеша відкладуть. Це зокрема повʼязано з поведінкою Езри Міллера, про яку я розповідала минулого тижня.

Журнал Time опублікував перелік найвпливовіших брендів світу. Вони розбиті за категоріями: піонери, титани, лідери, піонери, інноватори та руйнівники. Серед них, зокрема, Disney, Amazon, Apple, Pfizer, Netflix, TikTok, Airbnb, Balenciaga, Reddit, Spotify та інші. Заснований в Україні сервіс Grammarly також потрапив до списку.

Опис Grammarly у статті Time

Опис Grammarly у статті Time

Трошки з новин подкастингу. Як повідомляє «Андеркаст», YouTube планують серйозно розвивати цей напрям. Для цього буде запущено окрему сторінку, посилено інтеграції та можливість монетизації, а також створено свою аналітику.

У Twitch вилізло порно. Тестування нової функції Boost Train, в основі якої можливість за донати підняти відео на стартову, пройшло не за планом, адже команда тролів вивела на головну сторінку сервісу порно. Повномасштабний запуск функції поки зупинили.

Прямо зараз Reddit творить новітню історію мистецтва. Мільйони користувачів Reddit у сабредіті r/place намагаються створити динамічне полотно. Головний прикол – це те, що для того, щоб зобразити що завгодно, користувачі вимушені співпрацювати, адже мають можливість поставити один крихітний піксель на пʼять хвилин. І так, прапор України там вже робили.

Фрагмент полотна, станом на ранок 7 квітня

Фрагмент полотна, станом на ранок 7 квітня

Здається, Марк Цукерберг не дуже розуміється на попкультурних референсах. Інакше б не розповідав, що його співробітники мило та ніжно називають його Оком Саурона.

І на останок, це не те що б важлива новина, але мені здалося кумедним. Александр Скошгорд поскаржився, що він надто сексі, надто блондин та надто високий, щоб його серйозно сприймали як актора.

Попередні дайджести можна прочитати тут:

🧐 Переведи подих: що відбувалося у популярній культурі за останні тижні лютого?

🔎 Переведи подих: що відбувалося у популярній культурі в останній тиждень березня?

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...