Реклама

🔎 Переведи подих: що відбувалося у популярній культурі в останній тиждень березня?

А у вас є хвилинка поговорити про найгучніші події маскультури у світі?
Čytaty latynkoju
🔎 Переведи подих: що відбувалося у популярній культурі в останній тиждень березня?
  1. Головна
  2. Кіно і серіали
  3. 🔎 Переведи подих: що відбувалося у популярній культурі в останній тиждень березня?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А у вас є хвилинка поговорити про найгучніші події маскультури у світі?

Розповідаю про найголовніші новини маскультури, які обговорювалися у світі протягом останнього тижня березня, у регулярному дайджесті «Перевести подих».

Про «Оскар»

Основна інформація про церемонію зібрана у цій новині. Основною темою для обговорення, очевидячки, лишався інцидент з жартом Кріса Рока та ляпасом Вілла Сміта. Подію прокоментували буквально всі, кого питали й кого не питали. Навіть матір самого Вілла Сміта. Переказувати все це не буду, лише скажу, що організатори стендап-туру Кріса Рока були, напевно, в екстазі від того, як виросли продажі.

Нагадаю також, що подивитися фільм-переможець «CODA: У ритмі серця» можна на стримінговому сервісі Apple TV+. «Король Річард» можна взяти на прокат на YouTube, а «Очі Таммі Фей» зʼявляться там незабаром. «У руках пса» є на Netflix. «Дюна» теж доступна для прокату на YouTube.

Що там з цікавих кіно та серіальних анонсів?

Оголошено роботу над документальним серіалом про реперку Megan Thee Stallion.

Стримінговий сервіс Apple TV+ анонсував девʼятисерійну екранізацію книги «Темна Матерія» Блейка Крауча (є в українському перекладі у видавництві КМ-Букс). За сюжетом, головний герой – фізик Джейсон Дессен – потрапляє в альтернативний всесвіт. Головну роль зіграє Джоел Еджертон («Зоряні війни», «Лавінг», «Великий Ґетсбі»).

Hulu, які, здається, серйозно взялися за виробництво якісного контенту, анонсували новий серіал – «Saint X» про дівчину, що зникає. Головну роль зіграє зірка нетфліксівських проєктів «Ти» та «Привиди будинку на пагорбі» Вікторія Педретті.

Схоже, що HBO Max готують приквел «Воно». Робоча назва проєкту «Вітаємо у Деррі», а події розгортатимуться у 1960-х, тобто до фільму (та роману). Кажуть, що Білл Скашгорд повернеться до ролі клоуна Пеннівайза.

А якісь новини кастингу? Може хтось когось зіграє цікавого?

Азіз Анзарі, якого більшість напевно знає за «Парками й зонами відпочинку» та «Нездара у всьому» (Master of None), готує свій режисерський дебют. Раніше оголошено, що у фільмі «Бути смертним» (Being Mortal) зіграє Білл Мюррей, а зараз до касту приєднався Сет Роген.

Це, скоріше, антикастинг новина, проте все одно цікава. Виявилося, що Гаррі Стайлз міг зіграти у римейку «Носферату» від режисера Роберта Еггерса («Відьма», «Маяк»). Але Аня Тейлор Джой наче у проєкті буде. До речі, вже менше ніж за місяць відбудеться премʼєра фільму «Варяг».

Які найцікавіші тизери та трейлери тижня?

Перший трейлер «Under the Banner of Heaven», заснованому на true-crime бестселері. Серіал від Hulu розповідає про віруючого детектива (його грає Ендрю Ґарфілд), що розслідує подвійне вбивство, повʼязане з Церквою Ісуса Христа Святих останніх днів (більшість з вас знає їх, як мормонів).

Історія відомого письменника Майкла Пітерсона, який вбив свою дружину, нарешті отримала екранізацію. Головні ролі у ній зіграють Коллін Ферт та Тоні Коллет. The Staircase від HBO Max багато в чому буде посилатися на однойменний документальний серіал, який можна знайти на Netflix.

Перший тизер другого сезону «Лише вбивці у будинку» від Hulu.

Новини стримінгів!

Найголовніша новина для нас – це відкриття регіонального офісу Netflix у Варшаві. Це повноцінний продакшн-хаб, який покриватиме Польщу, Румунію, Чехію, Хорватію, Угорщину та Україну. Так що після війни чекайте більше оригінальних проєктів стримінгу з нашого регіону.

Крім того, Disney+ виходять на ринок Польщі, Чехії, Болгарії, Естонії, Латвії, Литви та інших країн. З кожним кроком все ближче й ближче, щоб помітити найбільшу країну Європи, так?

Тим часом Spotify тестує стрічку Discovery для подкастів. Нагадаю, що в Україні їхнє прослуховування досі недоступне.

Давайте ще про цікавинки з кіновсесвіту

Фільму «Фантастичні звірі» якось фантастично не щастить. Тепер Езру Міллера заарештували на Гаваях. Кажуть, актор вирішили накричати на жінку у караоке-барі й кинутися на чоловʼягу, що грав у дартс. Нагадаю, що це не перший скандал з Міллером – вони свого часу душили фанатку. Але всі їм то пробачили, списавши на «ексцентричність». Міллер ситуацію поки ніяк не коментували, але на лондонську премʼєру не прийшли (на відміну від Джоан Роулінг, до речі).

Зʼявилася видалена сцена з останнього «Бетмена», в якій показали як виглядав Джокер у виконанні Баррі Кіогана («Вічні», «Дюнкерк»).

Серіал «Академія “Парасоля”» від Netflix розповіли, що персонаж Вані Гарґрівса зробить камінг-аут у новому сезоні й стане Віктором. Напевно, їм так ніхто й не казав, що можна було б імʼя й не міняти. Ось перший погляд на нового героя.

Так, окей. А що там у світі музики?

Doja Cat оголосила про завершення музичної карʼєри. Судячи за все. Можливо, це все просто емоційна складова скандалу, який трапився через те, що вона не вийшла до фанів після скасування свого шоу у Парагваї.

Енджел Олсен анонсувала альбом, який вийде 3 червня. А також випустила пісню:

Finneas, якого у нас принципово називають просто братом Біллі Айліш, попри вісім статуеток «Ґреммі», статуетку «Оскар» та номінацію на все теж «Ґреммі» за сольну творчість, випустив перший сингл з потенційного майбутнього альбому.

Але взагалі новин не густо, бо всі готуються до «Ґреммі», яке відбудеться вже 4 квітня.

Ну і на останок, а що там ігри?

Вихід нової «The Legend of Zelda: Breath of the Wild 2» перенесли на 2023-й.

Прочитати попередній дайджест можна тут.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...