Реклама

❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки

Останнім часом тема сексуальної обізнанності широко висвітлюється у популярній культурі. На заміну масним жартам, заснованим на стереотипах, прийшли шоу, які не лише розважають та збуджують, але й розповідають нам речі, які ми могли не знати про здорові секс та стосунки. Ми підібрали для вас 5 найважливіших шоу на Netflix, які варто дивитися разом із партнером чи партнеркою, щоб більше зрозуміти себе та один одного.
Čytaty latynkoju
❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки
  1. Головна
  2. Креатив
  3. ❤️ Секс-просвіта: 5 серіалів на Netflix, що підвищать сексуальну обізнаність та покращать стосунки
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Останнім часом тема сексуальної обізнанності широко висвітлюється у популярній культурі. На заміну масним жартам, заснованим на стереотипах, прийшли шоу, які не лише розважають та збуджують, але й розповідають нам речі, які ми могли не знати про здорові секс та стосунки. Ми підібрали для вас 5 найважливіших шоу на Netflix, які варто дивитися разом із партнером чи партнеркою, щоб більше зрозуміти себе та один одного.

Документалки, де нудними розповідають про щось на рівні стовпчиків й тичинок, вже всім набридли. На щастя, на допомогу вже спішить поп-культура, взявшись виконати функцію секс-просвіти набагато більш захопливо, а отже ефективніше.

Особливо в цьому відзначився Netflix, кожного року випускаючи десятки серіалів та фільмів про психологію стосунків, секс та сексуальне здоров’я. Дивитися їх не лише весело, але й неймовірно корисно, адже шоураннери не просто знімають розважальне кіно, але й залучають до

Sex, Explained / Пояснюємо: Секс

На початку січня Netflix опублікував всі п’ять епізодів інформаційного серіалу Sex, Explained. Його для сервісу виробив холдинг Vox Media відомий за висококласними медіаресурсами та якісною пояснювальною журналістикою.

Кожен ролик Sex, Explained присвячений окремій темі: сексуальні фантазії, привабливість, контроль народжуваності та народження дитини. Творці шоу підіймають незручні питання попри всі табу, адже багато речей, які ми навіть не усвідомлюємо, впливають на наше здоров’я та самопочуття.

Оповідачкою у роликах виступає американська співачка Жанель Моне, відома активним просуванням теми сексуального здоров’я жінок у своїй творчості.

Одна серія триває в середньому по 20 хвилин, а епізод про народжуваність дитини можна безкоштовно подивитися на YouTube.

Дивитися на Netflix

Sex Education / «Статеве виховання»

На відміну від попереднього учасника підбірки, це не документалка. Події Sex Education відбуваються у середній школі глибоко провінційного британського містечка Мердейл. Головний герой Отіс мешкає зі своєю матір’ю, яка є відомою фахівчинею в області сексології та психології відносин.

Яблучко від яблуньки недалеко падає, тож одного разу Отіс майже випадково допомагає вирішити інтимні проблеми шкільному хуліганові. Це помічає самовпевнена, але вразлива однокласниця Мейв та пропонує Отісові відкрити у школі платну «клініку»: вона знаходитиме клієнтів, яких Отіс консультуватиме стосовно складних інтимних питань, з якими стикаються підлітки.

За допомогою, на перший погляд, досить тривіального сюжету підліткової комедії, з приголомшливою майстерністю розкриті актуальні проблеми сексуальної необізнаності підлітків, булінгу у школах, конфлікту поколінь, гомофобії, вживання наркотиків та алкоголю та багатьох інших. Якщо ви не знаєте, як поговорити зі своїми дітьми «про це», обов’язково дивіться Sex Education — він допоможе.

Наразі на Netflix доступний перший сезон, але вже 16 січня 2020 виходить другий — у ньому Отіс разом зі своєю дівчиною досліджуватимуть власні сексуальні бажання та відкриватимуть нові сторони один одного.

У серіалі знімається Джилліан Андерсон — акторка, яку ми всі знаємо за роллю агента Скаллі у серіалі «Цілком таємно» (The X-Files).

Кадр із трейлеру

Дивитися на Netflix

Masters of Sex / «Майстри сексу»

Будучи, можна сказати, байопіком, серіал зосереджується на роботі Вільяма Мастерса та Вірджинії Джонсон — двох перших дослідників людської сексуальності у Вашингтонському університеті. Саме їхня праця спричинила сексуальну революцію та сформувала сучасне уявлення про цю сферу людського життя.

Шукаючи відповіді на питання, наскільки потрібен секс людині, звідки береться задоволення, що таке оргазм, чи потрібен він чоловікові та жінці та інші, дослідники Мастерс та Джонсон, долають численні упередження та неправильні уявлення своїх колег та учасників експериментів, адже дія відбувається у 50-60-х роках минулого століття.

У головних ролях — Майкл Шин («Добрі Передвісники», «Сутінки», «Нічні звірі») та Ліззі Каплан («Касл-Рок»).

Дивитися на Netflix

Easy / «Просто»

Автори цього проєкту показують пари, які переживають різні етапи в стосунках. Події розгортається у сучасному Чикаго, але героїв та ситуації цілком можна уявити й в українських мегаполісах.

У серіалі розповідають про інтимну сторону кохання, яка пов’язана з темою сексу. Згодом намагатися зрозуміти, що відбувається з відносинами, коли з’являється дитина або у момент, коли пристрасть та почуття поступово починають згасати.

Шоу представлено у форматі антології — тобто, можна дивитися та розуміти, що відбувається в кожному з 25 епізодів, окремо.

В Easy знялися Джейн Адамс («Атланта»), Зазі БітцДедпул 2», «Джокер»), Кейт Мікучі («Теорія Великого Вибуху»), а гостями кількох епізодів серед інших були Орландо Блум та Емілі Ратаковскі.

Дивитися на Netflix

Sex and Love Around the World / «Секс та любов по всьому світі»

Ще одна документальна робота за авторством відомої журналістки CNN Крістіан Аманпур. Попри назву, серіал — менше про те, як займаються сексом у різних країнах, а що означає секс та любов для людей у різних культурах, як культура впливає на поняття кохання та як вибір людей у коханні починає впливати на ментальність народу.

Під час Аманпур подорожувала світом, тож шість епізодів дозволяє зануритися у життя людей в Токіо, Делі, Бейруті, Шанхаї, Берліні та Аккрі (столиця Гани).

Так, у Токіо Аманпур з’ясовує, що більшість чоловіків і жінок ніколи не бачили, щоб їх батьки обіймали, цілували чи казали «Я тебе люблю». А у Бейруті жінкам заборонено вимагати розлучення. Ба більше, їхні чоловіки можуть диктувати, коли, де і як часто дружини можуть бачити власних дітей.

Показані країни та міста подекуди мають суворі правила та культурні обмеження, тож Аманпур серед іншого також прагне висвітлити хоробрих чоловіків та жінок, які кохають та намагаються жити щасливо, попри суспільне упередження та стереотипи.

Дивитися на Netflix

Слухайте також україномовний кавер? Слухайте україномовний кавер на відому пісню зі серіалу «Відьмак» на відому пісню з серіалу «Відьмак».

? Читайте Na chasi у Facebook та Тwitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...