Реклама

🚙 Науковці винайшли спосіб зарядки електрокарів під час руху

Вже скоро така технологія почне працювати у США.  
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🚙 Науковці винайшли спосіб зарядки електрокарів під час руху
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚙 Науковці винайшли спосіб зарядки електрокарів під час руху
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вже скоро така технологія почне працювати у США.  

Зарядка електрокарів на дорогах

Науковці з Корнелльського університету в США створили технологію зарядки батарей прямо під час руху електромобіля. Дослідники пропонують встановити на автомагістралях спеціальну смугу для підзарядки.

Якщо у електрокара залишилось мало енергії, то рух такою смугою дозволяє зарядити автівку. Система зможе автоматично визначати, яка машина їде, скільки підзаряджається та де саме рухається і вже потім водієві прийде рахунок за підзарядку.

Проєкт планують реалізувати протягом п’яти чи 10 наступних років. У США планують додати такі дороги на усіх головних автомагістралях.

Зарядка електрокарів на дорогах

Принцип роботи таких доріг

Варто зазначити, що під час розробки проєкту науковці використовували напрацювання Ніколи Тесли. Більш ніж 100 років тому вчений використовував змінні електричні поля для підзарядки ліхтарів, що працювали без мережі.

З новою технологією пропонують встановити металеві пластини до дорожнього полотна. Пластини під’єднають до ліній електропередач й потім вони створюватимуть особливе електричне поле, що заряджатиме електрокари.

За допомогою такої технології вже можна зарядити акумулятор невеличкої автівки приблизно за чотири чи п’ять годин.

Читайте також: 🌞 Американський стартап випустить перший у світі електрокар з підзарядкою від сонця

Щоправда, аби додати такі дороги принаймні на основних автомагістралях, доведеться витратити неймовірну кількість коштів. Модернізація доріг вплине на потік машин й це може суттєво вплинути на економіку.

Однак такі дороги це найкращий варіант, щоб розв’язати проблеми з підзарядкою електрокарів. Наразі в США зареєстрували майже 1,8 мільйона електроавтівок, на які є лише 41 тисяча зарядних станцій. Через неможливість нормально заряджати машину кожен п’ятий власник електрокара з часом повертається до використання звичайної автівки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...