Реклама

🙅🏼‍♀️ Дослідження: 95% користувачів iPhone у США заборонили застосункам слідкувати за своїми діями

А у світі загалом відмовилось від слідкування майже 87% користувачів.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🙅🏼‍♀️ Дослідження: 95% користувачів iPhone у США заборонили застосункам слідкувати за своїми діями
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🙅🏼‍♀️ Дослідження: 95% користувачів iPhone у США заборонили застосункам слідкувати за своїми діями
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А у світі загалом відмовилось від слідкування майже 87% користувачів.

Кібербезпека з iPhone

Наприкінці квітня Apple випустила? Оновлення iOS 14.5: тепер можна розблокувати iPhone у масці через Apple Watch та багато іншого оновлення iOS 14.5, де заборонили стороннім застосункам отримувати доступ до інформації користувача без дозволу. Багато програм раніше використовували дані своїх власників.

Застосунки могли слідкувати за діями користувачів й у інших програмах, що дозволяло точно визначити вподобання та звички людини. Потім цю інформацію використовували для таргетованої реклами, аби вона співпадала з можливими потребами користувача.

Однак оновлення змінило правила гри й Apple змусила розробників прийняти нову політику конфіденційності, яка безпосередньо впливає на безпеку інформації людей в інтернеті. Відтак перед запуском програми повинні запитувати у користувача, чи воліє він ділитись своєю активністю.

За даними аналітичної компанії Flurry  близько 95% користувачів iOS 14.5 в США відмовилися від стеження за ними з боку сторонніх застосунків. Загалом у світі люди все ж надають перевагу конфіденційності — 87% людей заборонили слідкувати за їхніми діями.

Кібербезпека з iPhone

Читайте також: 😈 «Я вкрав біткоїни 94-річного дідуся з Австралії» — як працюють онлайн-шахраї в Україні. Особистий досвід

Наразі кількість відмов є набагато більшою, ніж аналітики очікували до релізу iOS 14.5. Експерти припускали, що близько 40% користувачів погодяться на стеження. Виявилося, що лишень 5% користувачів залишили програмам доступ до трекінг-запитів.

Деякі застосунки почали переконувати користувачів, що такою інформацією необхідно ділитись, аби програми існували й надалі. Зокрема Facebook і Instagram на iOS 14.5 просили ділитись своїми даними, щоб соцмережі могли формувати персоналізовану рекламу для підтримки компанії.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...