Реклама

🍅 У Великій Британії скоротять споживання м’яса на 20%, аби зменшити викиди CO2

Рішення про зменшення споживання м'яса вже прийняли.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🍅 У Великій Британії скоротять споживання м’яса на 20%, аби зменшити викиди CO2
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🍅 У Великій Британії скоротять споживання м’яса на 20%, аби зменшити викиди CO2
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Рішення про зменшення споживання м'яса вже прийняли.

Споживання м’яса та викиди CO2

Уряд Великої Британії планує зменшити викиди вуглекислого газу на 78% до 2035 року у порівнянні з рівнем 1990 року. Аби досягнути своєї цілі у країні скоротять споживання м’яса та молочних продуктів на 20%. Також у рамках цього проєкту використовуватимуть лише альтернативні джерела енергії.

Очікується, що щороку викиди CO2 між 2030 і 2035 роками зменшаться вполовину.

Раніше у країні повідомили про плани перейти на потяги на біогазі.

Біогаз для потягів

У Великій Британії використовуватимуть? Велика Британія планує перейти на потяги на біогазі — екологічне рішення біогаз та залишки харчових продуктів у якості топлива для потягів. Країна буде поетапно відмовлятись від використання транспорту, що працює на дизельному паливі.

Інженери компанії Ultra Light Rail Partners вже розробили перший вагон BioUltra довжиною 20 метрів. Потяг перетворюватиме біометан на електричну енергію, на якій й працюватиме транспорт. За розрахунками один такий вагон підійде для 120 пасажирів, а рухатиметься він зі швидкістю до 80 кілометрів на годину.

Споживання м'яса та викиди CO2

BioUltra матимуть цистерни з біогазом, що дозволять долати відстань до 3 000 кілометрів, чого цілком достатньо для подорожей країною.

Читайте також: 📊 В Україні почала діяти система контролю парникових викидів

Екологія у Європі

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди CO2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...