Реклама

😇 У київському метро успішно врятували чоловіка завдяки встановленим дефібриляторам 

А ще на початку цього року дефібрилятори були не доступні на платформах метрополітену.
Čytaty latynkoju
😇 У київському метро успішно врятували чоловіка завдяки встановленим дефібриляторам 
  1. Головна
  2. Місто
  3. 😇 У київському метро успішно врятували чоловіка завдяки встановленим дефібриляторам 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А ще на початку цього року дефібрилятори були не доступні на платформах метрополітену.

Врятоване життя у метро

Нещодавно у київському метро, на станції «Палац спорту», у 56-річного чоловіка стався серцевий напад. Його урятував працівник метрополітену та вчасно реанімував за допомогою зовнішнього дефібрилятора. Як зазначив один з лікарів екстреної медичної допомоги цим працівником був поліцейський — точна особистість рятівника невідома.

Наразі стан чоловіка після реанімації стабільний, він орієнтується в часі, просторі та не має проявів неврологічного дефіциту. За словами фахівців такий позитивний результат можливий лише при вчасній та правильній допомозі.

Дефібрилятори у метро

Ще у 2019 році «Київський міський центр громадського здоров’я» закупив??‍⚕️ На станціях столичного метро розмістили дефібрилятори для столичної підземки 52 дефібрилятори — по приладу на кожну станцію. Однак протягом деякого часу дефібрилятори знаходились коло касира на станції. Також прилади були не доступні для звичайних пасажирів. Аби ними скористатись необхідно було звернутись до чергового станції, потім піднятись до касира й повернутись з самим приладом.

У критичній ситуації це могло забрати багато часу, наприклад, лише на станції Арсенальна це могло зайняти щонайменше 10 хвилин, коли кожна секунда важлива для порятунку.

Читайте також: 🍊 У Іспанії використовуватимуть апельсини як джерело зеленої енергії

Врешті, у лютому цього року, апарати перенесли на платформу, аби можна було швидко надати необхідну допомогу.

Хто може надати допомогу 

У разі зупинки серця персонал зможе надати першочергову допомогу — співробітники служби охорони праці метрополітену вже пройшли обов’язкове навчання дій у подібних ситуаціях. Усі прилади працюють автоматично — вони самі визначають пульс та необхідність дефібриляції.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...