Реклама

🌞 Сонячна енергія є однією з найдешевших у світі: дослідження

Однак ціна на сонячну енергію все ж залежить від місця.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌞 Сонячна енергія є однією з найдешевших у світі: дослідження
  1. Головна
  2. Новини
  3. 🌞 Сонячна енергія є однією з найдешевших у світі: дослідження
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Однак ціна на сонячну енергію все ж залежить від місця.

Сонячна енергія й попит на неї

У CleanTechnica дослідили витрати на сонячну енергію протягом десятиліть й виявили, що це джерело енергії стало одним з найдешевших варіантів нової електроенергії у світі.

Витрати на сонячні модулі в США з 2006 по 2019 рік (графік праворуч) йдуть вниз, а поставки американських сонячних модулів з 2006 по 2019 рік (діаграма зліва) невпинно зростають.

Сонячна енергія й попит на неї

У Міністерстві енергетики США мають на меті скоротити витрати на сонячні електростанції на 60% до 2030 року — це зробить їх доступнішими. Для реалізації цього проєкту уряд виділить $126 мільйонів.

За словами Міністерки енергетики США Дженніфер Ґранхольм у багатьох частинах країни сонячна енергія вже дешевша за вугілля та інші види викопного палива. Також вона зазначила, що додаткове фінансування дозволить створити нові робочі місця й повністю перейти на використання зеленої енергії до 2035 року.

Вже раніше було відомо, що президент США Джозеф Байден підписав одразу декілька указів на боротьбу з кліматичною кризою.

Читайте також: ♻️ Спростовуємо міфи про відновлювану енергію

Екологія в США

Для цього відмовляться від видобутку нафти на всіх федеральних територіях США. Втім, це правило не розповсюджується на ділянки у приватній власності. Натомість Америка планує зосередитись на екологічних джерелах енергії — на електроенергії від морських та вітрових станцій.

Джозеф Байден зазначив, що проблеми зміни клімату та екології стануть першочерговим пріорітетом для національної безпеки та зовнішньої політики.

Ми чекали занадто довго, і більше не можемо чекати. Ми відчайдушно потребуємо національної відповіді на кліматичну кризу, так само як потребуємо відповіді на пандемію COVID-19. Тому що кліматична криза — це реальність

Джозеф Байден, Президент США

Також президент США наголосив, що Америка не може самостійно боротись зі змінами клімату, однак має всі шанси стати «глобальними лідерами» у цій галузі. Аби узгодити свою нову екологічну політику з партнерами Байден анонсував зустріч світових лідерів, що відбудеться у День Землі, 22 квітня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...