Реклама

🌊 У Шотландії заряджають електрокари завдяки приливам

Така практика може з'явитись й в інших містах, де є вихід до води.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌊 У Шотландії заряджають електрокари завдяки приливам
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🌊 У Шотландії заряджають електрокари завдяки приливам
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Така практика може з'явитись й в інших містах, де є вихід до води.

Альтернативна енергія для електрокарів

Компанія Nova Innovation винайшла зарядну станцію для електрокарів, яка отримує енергію від сили хвиль під час припливу. Першу станцію вже встановили на шотландському острові Йєлла.

Чотирьох турбінний масив Nova Innovation Shetland Tidal Array, який і переробляє хвилі на енергію, розташували поміж островами Йеллен і Анст.

У Європейській асоціації енергії океану впевнені, що таке джерело для електрокарів має великий потенціал, особливо у країнах, які мають берегову лінію з морем чи океаном.

Зарядну станцію встановили завдяки проєкту Transport Scotland, у рамках якого планують скоротити кількість транспорту на бензині — їх сподіваються замінити електрокарами, які мають менше негативного впливу на навколишнє середовище.

Читайте також: 🍊 У Іспанії використовуватимуть апельсини як джерело зеленої енергії

А у Гельсінкі розробили проєкт, який дозволить отримувати тепло від штучних островів-акумуляторів.

Острова-акумулятори в Гельсінкі

Нещодавно у Фінляндії пройшов конкурс Helsinki Energy Challenge, який має на меті знайти нові проєкт альтернативних джерел енергії. Одним з переможців став проєкт The Hot Heart — він пропонує зробити архіпелаг із десяти штучних островів, які стануть джерелом теплової енергії.

Острови збиратимуть енергію світла, води та інших джерел й зберігатимуть їх всередині. Інакше кажучи, острови стануть «цистернами» енергії. Тепло від островів обігріватиме Гельсінкі. Очікується, що це джерело енергії буде не тільки екологічнішим, а й дешевшим.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...