Реклама

🎨 На аукціоні продали JPG-картину як NFT за рекордні $69 млн

Початкова ставка становила $100.
Čytaty latynkoju
🎨 На аукціоні продали JPG-картину як NFT за рекордні $69 млн
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🎨 На аукціоні продали JPG-картину як NFT за рекордні $69 млн
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Початкова ставка становила $100.

NFT-картина за $69 млн

Сфера криптовалют та блокчейну стає дедалі популярнішою серед діячів культури: деякі продають свої цифрові картини? Співачка Grimes продала свої картини на криптоаукціоні за більш ніж $6 млн, деякі роблять свої власні токени? Група Portugal. The Man випустила власну криптовалюту — що вона дає, а інші взагалі продають меми на криптоаукціонах? Мем Nyan Cat продали на криптоаукціоні за 300 ETH чи навіть музичні альбоми, як це й зробив? Група Kings of Leon випустить перший в історії музичний альбом як NFT гурт Kings of Leon.

Це все торкнулось навіть спорту — футбольний клуб «Динамо» Київ? «Динамо» Київ створить свою власну криптовалюту — що відомо планує створити власну криптовалюту, а американський спортсмен отримуватиме зарплатню у біткоїнах? «Я звільняюсь від фіата»: гравець NFL почав отримувати зарплатню у біткоїнах.

Однак особливо популярною стала картина художника Майка Винкельмана, який також відомий як Beeple. Його картину Everydays: The First 5000 Days продали за $69,3 мільйона — наразі це рекордна сума для NFT.

Читайте також: 🤪 Marscoin: Ілон Маск планує випустити власну криптовалюту

Насправді ж це «картина з картин» — колаж з усіх зображень автора, які художник щоденно публікував протягом п’яти тисяч днів з 2007 року.

Картину продали на аукціоні Christie’s — це був перший лот за усі 255 років існування, який продали за криптовалюту, Ethereum.

Аукціон тривав протягом двох тижнів, початкова ставка становила $100. З часом люди почали дедалі більше цікавитись картиною й вже в останні хвилини ставки складали мільйони доларів.

Це стало одним з найдорожчих лотів для аукціону — картина The First 5000 Days  посіла третє місце за своєю вартістю. Перше місце належить роботі Джеффа Кунса ($91,1 мільйона), а на другому витвір мистецтва Девіда Гокні ($90,3 мільйона).

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...