Реклама

🏘 Саудівська Аравія побудує місто без машин та нульовими викидами

А керуватиме містом штучний інтелект — він аналізуватиме життя міста та покращуватиме інфраструктуру.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🏘 Саудівська Аравія побудує місто без машин та нульовими викидами
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏘 Саудівська Аравія побудує місто без машин та нульовими викидами
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
А керуватиме містом штучний інтелект — він аналізуватиме життя міста та покращуватиме інфраструктуру.

Саудівська Аравія та майбутні плани

Як повідомив наслідний принц країни Мухаммед бін Салман, Саудівська Аравія планує побудувати місто, в якому не буде автомобілів та доріг — це буде абсолютно екологічне місто з нульовими викидами.

Проєкт має назву «Лінія» (англ. The Line). Очікується, що це буде лінійне місто, що простягатиметься на 170 кілометрів. Місто складатиметься з трьох рівнів, за попередніми розрахунками у «Лінії» вже до 2030 року зможе жити мільйон людей, а саме місто створить приблизно 380 тисяч нових робочих місць.

Більша частина міста знаходитиметься під землею — там буде сервісна інфраструктура та транспорт, який працюватиме винятково на відновлювальній енергії.

Після індустріальної революції, міста віддавали перевагу машинам, машинам і фабрикам, а не людям. В містах, які вважаються найбільш розвиненими у світі, люди витрачають роки свого життя на поїздки. Чому ми повинні втрачати по мільйону людей щороку через дорожньо-транспортні пригоди? І чому ми повинні погоджуватися витрачати даремно роки нашого життя на поїздки?

Мухаммед бін Салман, Наслідний принц Саудівської Аравії
Читайте також: 🚈 Велика Британія планує перейти на потяги на біогазі — екологічне рішення

Автори проєкту зазначають, що усі необхідні послуги будуть доступні на пішій відстані від житла, а потрапити з одного району в інший можна буде лишень за 20 хвилин.

Крім того, керуватиме містом штучний інтелект — він аналізуватиме життя міста та покращуватиме інфраструктуру.

Будувати «Лінію» розпочнуть вже у першому кварталі 2021 року, для реалізації необхідно від 100 до 200 мільярдів доларів. Фінансуватиме цей проєкт Державний інвестиційний фонд Саудівської Аравії, який спрямований на диверсифікацію економіки країни. Для реалізації необхідно від 100 до 200 мільярдів доларів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...