Реклама

🌿 Єлисейські поля у Парижі перетворять на «незвичайний сад» — що буде

Очікується, що реконструкція розпочнеться після фіналу Олімпійських ігор, що відбудуться у Парижі у 2024 році.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🌿 Єлисейські поля у Парижі перетворять на «незвичайний сад» — що буде
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🌿 Єлисейські поля у Парижі перетворять на «незвичайний сад» — що буде
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Очікується, що реконструкція розпочнеться після фіналу Олімпійських ігор, що відбудуться у Парижі у 2024 році.

Єлисейські поля у Парижі

Єлисейські поля — це одна з головних магістралей Парижу та найпопулярніша вулиця міста. Саме тут проходить військовий парад під час найбільшого національного свято Франції — Дня взяття Бастилії, 14 липня.

Неодноразово цю вулицю називали найгарнішою у світі. Французи так її й називають — la plus belle avenue du monde («найкрасивіша вулиця (проспект) у світі»). Водночас Єлисейські поля є найдорожчим місцем у Європі — орендна плата за один квадратний метр офісного простору сягає €10 000 станом на 2010 рік.

Втім, з часом проспект втратив свою красу і його вирішили перетворити на «надзвичайний сад». Про це повідомляє The Guardian з посиланням на заяву пані мер Анн Ідальго.

Єлисейські поля у Парижі

Як вона зазначила, на реконструкцію Єлисейських полів виділять €250 мільйонів, а роботи на 1,9-кілометровій ділянці розпочнуть після фіналу Олімпійських ігор-2024, які пройдуть у Парижі.

Єлисейські поля за останні 30 років втратили свою красу. Проспект поступово покинули мешканці Парижа. Поля постраждали від низки криз

Комітет Єлисейських полів
Читайте також: 🌍 Як подорожувати віртуально: проводимо вихідний мандрівника вдома

За словами голови Комітету Єлисейських полів Жана-Ноеля Рейнхардта, багатьом парижанам Єлисейські поля видаються «зношеними», навіть попри репутацію проспекту у світі.

Ця вулиця зовсім не цікавить місцевих. Згідно з дослідженнями, загальна кількість відвідувачів Єлисейських полів складає 100 тисяч на рік, 72% з яких складають туристи. Ще 22% людей працюють там.

Очікується, що район повністю озеленять та зменшать загальну кількість автомобільного транспорту. За планами реконструкція Єлисейських полів пройде до 2030 року. Менш ніж за 10 років на території з’являться арки з дерев та додаткові пішохідні зони.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...