Реклама

🦾 Український Opendatabot долучився до коаліції боротьби з монополією Apple

Це перша українська компанія, що стала частиною цього об'єднання.
Čytaty latynkoju
opendatabot.ua
🦾 Український Opendatabot долучився до коаліції боротьби з монополією Apple
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 🦾 Український Opendatabot долучився до коаліції боротьби з монополією Apple
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це перша українська компанія, що стала частиною цього об'єднання.

? Opendatabot та коаліція за справедливість застосунків

Нещодавно платформа для роботи з відкритими державними даними Opendatabot долучилась до коаліції, яка бореться з монополізацією Apple. Це перша українська компанія, що стала частиною цього об’єднання.

Також серед учасників коаліції є такі всесвітньо відомі компанії як: Epic Games, музичні сервіси Spotify та Deezer, поштовий сервіс ProtonMail та Tinder (Match Group).

Компанії запропонували Apple та іншим власникам магазинів застосунків прийняти «кодекс поведінки», щоб розробники не були змушені платити «несправедливі, необґрунтовані та дискримінаційні збори».

Про Opendatabot

За допомогою платформи Opendatabot можна отримати доступ до всіх державних даних. Сервіс збирає, об’єднує та аналізує інформацію з дванадцяти основних реєстрів країни та надає їх у відкритому доступі.

Платформа є абсолютно безкоштовною та доступна у месенджерах Telegram, Facebook Messenger та Viber.

Читайте також: 🥳 Apple зменшить комісію App Store до 15% для більшості розробників

А що за ситуація з Apple?

Компанія Epic Games, розробники Fortnite, давно не згодна зі становищем, що зобов’язує розробників платити комісію 30% з кожних транзакцій. В останньому оновленні гри для iOS, яке вийшло 13 серпня, вони додали можливість альтернативного придбання внутрішньоігрових предметів, що дозволяє обійти комісію.

Врешті Apple видалила гру з App Store по всьому світу. Google підтримав Apple й також видалив Fortnite зі свого магазину.

Ті, у кого вона вже була встановлена, можуть продовжувати грати (хоча у певний момент стикнуться з неможливістю оновитися), але новим гравцям завантаження з магазину застосунків недоступне.

Реакція Epic Games

Розробники Fortnite подали на Apple до суду та навіть опублікували свій позов у твіттері.

У документі обсягом 62 сторінки йдеться про те, що Apple обмежує конкуренцію та зловживає монопольним становищем. Перспективи позову оцінюють доволі позитивно для Epic Games — принаймні, як спробу привернути увагу до питання та принизити Купертіно.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...