Реклама

💸 Як українському проєкту зібрати гроші на Kickstarter: 8 порад від Enjoy the Wood

Разом з брендом Enjoy the Wood розкриваємо секрети, як успішно зібрати гроші на Kickstarter: на що звернути увагу у презентації, скільки грошей витратити на рекламне просування та як визначити цільову суму для краудфандингу.
Čytaty latynkoju
💸 Як українському проєкту зібрати гроші на Kickstarter: 8 порад від Enjoy the Wood
  1. Головна
  2. Спецпроєкти
  3. 💸 Як українському проєкту зібрати гроші на Kickstarter: 8 порад від Enjoy the Wood
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Разом з брендом Enjoy the Wood розкриваємо секрети, як успішно зібрати гроші на Kickstarter: на що звернути увагу у презентації, скільки грошей витратити на рекламне просування та як визначити цільову суму для краудфандингу.

Матеріал підготовлено за підтримки

Enjoy the Wood

Enjoy the Wood — це український сімейний бренд, який виробляє та продає товари з дерева. Компанію заснували у 2014 році Ігор та Марина Фостенко, а їхня історія під назвою Enjoy the Wood розпочалася зі звичайної кухонної дощечки з гравіюванням героя відомого телесеріалу, яку вони зробили та виставили на продаж на одному з міжнародних торговельних майданчиків.

Водночас розвиток брендові приніс зовсім інший продукт — дерев’яні мапи, які з’явилися завдяки переїзду до нового офісу. У ньому Ігорю не сподобалася порожня стіна у кімнаті, тому він вирішив її прикрасити дерев’яною мапою, яку власноруч виробив за допомогою лазера для вирізання.

Enjoy the Wood тричі збирав гроші для мапи на краудфандинговій платформі Kickstarter. Перші дві кампанії завершилися на позначках — $100 тисяч та $56,5 тисяч відповідно, а ось третя кампанія для останнього проєкту — World’s first 3D Wooden World Map («Перша у світі мапа світу в 3D») — стала найуспішнішою за історію бренду та принесла $533 тисячі.

Спочатку Enjoy the Wood планували зібрати на оновлений проєкт з мапами світу всього $5 тисяч, та яким було здивування команди, коли цю суму вони зібрали всього лише за шість годин, а позначку у $150 тисяч подолали протягом ще чотирьох днів.

Що таке Kickstarter

Це платформа для залучення коштів на реалізацію творчих, наукових та виробничих проєктів. Вона працює за схемою краудфандинга, тобто добровільного фінансування зацікавленими користувачами.

Людина, яка виділила гроші на вподобаний проєкт, отримує за це певну винагороду (зазвичай безкоштовний примірник товару).

Enjoy the Wood ділиться власним досвідом, які кроки потрібно зробити, щоб успішно зібрати гроші на Kickstarter.

❤️ Закохайтеся у продукт

Зробіть якісний, крутий і цікавий продукт та закохайтеся у нього.

Якщо ви не закохані у те, що робите, то інші теж не закохаються.

Ми робили продукт, який подобається нам. Ми знали, що самі б таке купили і розуміли, що інші теж захочуть це придбати. Kickstarter — це просто майданчик, де купують одразу «оптом», і компанія стає більш відомою. Але покупці там такі ж, як і всюди. Тому важливо зробити класний продукт

Enjoy the Wood
? Вивчіть платформи

Дізнайтеся все про платформи та проаналізуйте успіх інших.

Ми досить довго вивчали майданчики. Наприклад, Kickstarter досліджували понад рік. Зрозуміли історії успіху та вирішили спробувати. Але це платформа скоріше для досвідчених підприємців, ніж для початківців. В ідеалі треба мати хоча б макет продукту і розуміти правила ціноутворення, щоб не піти «в мінус»

Enjoy the Wood
? Визначте цільову суму

Суть моделі фінансування Kickstarter у тому, що ви отримуєте все або нічого. Якщо ви отримаєте хоч на долар менше зазначеної суми, гроші повертаються бекерам.

Тому на Kickstarter потрібно ставити досяжні цілі із залучення коштів та реальні терміни (від одного дня до 90 днів). Не варто тішити себе ілюзіями — краще встановити максимальний термін збирання коштів.

Також не полінуйтеся точно підрахувати потрібну суму для запуску і підтримки бізнесу. Пам’ятайте, що після запуску кампанії цільову суму змінити неможливо.

Зазвичай всі ставлять суму, яку зберуть з ймовірністю 100%. Навіть компанії, які збирають мільйони, вказують $10-$15 тисяч

?? Знайдіть партнера-посередника у США

Якщо ви зупините свій вибір на Kickstarter, то зрозумієте, що українському проєкту для виходу на цей майданчик потрібна фірма-посередник, оскільки ця краудфандингова платформа призначена тільки для резидентів США.

Посередник прийматиме на свій рахунок кошти від бекерів, платитиме податки у США, нестиме правову відповідальність перед тими, хто дав гроші на ваш бізнес, якщо він зазнає фіаско. За ці послуги ви заплатите комісію.

На Kickstarter не можуть заходити українські компанії. Тому ми відкривали компанію у США, звертались до професіоналів, які нам у цьому допомогли

Enjoy the Wood
? Просувайте кампанію

Максимально поширте інформацію про свій проєкт.

Способи стандартні: репости у соціальних мережах, надсилання повідомлень у ЗМІ, блогерам, email-розсилки, івенти.

Єдина складність для українського проєкту — потрібно буде працювати з американською аудиторією.

Треба бути готовим вкласти $10-$15 тисяч на гарні відео, рекламу, лендінг та загалом весь контент. Ми звертались до професіоналів та платили маркетологам, які вже мали досвід у просуванні товару на Kickstarter

Enjoy the Wood
? Створіть якісну презентацію

Бекерам необхідно точно знати цілі проєкту та очікувані результати. Поясніть, яку користь особисто їм принесе продукт, розкажіть про свою бізнес-ідею. Усе це потрібно загорнути у красиву обгортку у вигляді чарівної історії.

Розкажіть у презентації про себе, про народження ідеї, про бюджет, про те, що вас захоплює у проекті. Покажіть прототип, креслення, поділіться конкретними виробничими планами.

Подивіться, як інші кампанії презентували свої ідеї і які результати вони отримали. Люди на Kickstarter люблять природність, тому часто успіх мають аматорські презентації.

Відео повинно бути дуже класним. Якщо ви самі не вмієте це робити, то краще найняти людей, які зроблять для вас хороший ролик. Англійська повинна бути теж на рівні. Так ви завоюєте довіру

Enjoy the Wood
? Подарунок для бекерів

Знайшовши партнера у США та визначившись з цільовою сумою, подумайте про подарунок для бекерів, як він може зачепити людей так, щоб вони пожертвували вам свої гроші.

Багато проєктів пропонують бекерам бонуси або знижки. Щоб уникнути неприємностей, радимо скористатися Kickstarter Creator Handbook, де ви отримаєте вичерпну інформацію про те, що можна пропонувати бекерам.

Американська аудиторія більш платоспроможна, але й більш вибаглива. Раджу зробити «подарунок» для покупців. Так вони захочуть купити саме у вас. Ми, наприклад, робили величезну знижку

Enjoy the Wood
? Тримайте слово перед бекерами

Пам’ятайте, що отримання бажаної суми — це не тільки перемога, а також початок великої роботи. Часто компанії стикаються з труднощами виконання зобов’язань, особливо, якщо продукт ще не доопрацьований.

Гроші, які ви отримуєте на Kickstarter, не подарунок. Це плата за товар, який ви зобов’язані зробити. Тому дуже важливо виконати зобов’язання і вчасно відправити товари

Enjoy the Wood

Надихайтеся та створюйте власний ідеальний робочий простір разом з Enjoy the Wood!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...