Реклама

🤑 У Раді зареєстрували законопроєкт, що регулює криптовалюту

Вийшла оновлена версія законопроєкту, згідно з яким врегульовують надання послуг пов'язаних з віртуальними активами.
Čytaty latynkoju
🤑 У Раді зареєстрували законопроєкт, що регулює криптовалюту
  1. Головна
  2. Крипто
  3. 🤑 У Раді зареєстрували законопроєкт, що регулює криптовалюту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Вийшла оновлена версія законопроєкту, згідно з яким врегульовують надання послуг пов'язаних з віртуальними активами.

Законопроєкт про віртуальні активи

Група з 36 народних депутатів міжфракційного депутатського об’єднання Blockchain4Ukraine внесли до парламенту законопроєкт №3637, згідно з яким пропонують врегулювати поняття віртуальних активів їхнього правового статусу. Після ухвалення законопроєкту з’явиться можливість відкривати та використовувати для проведення операцій з віртуальними активами рахунки в банках.

Цей законопроєкт презентували раніше, однак цього разу він отримав деякі удосконалення та зміни.

Відтак, віртуальні активи та зокрема криптовалюти будуть врегульовані в Україні. Це означає, що учасники криптосфери зможуть офіційно відкривати рахунки в банках для роботи з криптовалютою, судитись та захищати свої права.

Оновили правовий статус віртуальних активів – в законопроєкті тепер його визначено як нематеріальне благо, відповідно до Цивільного кодексу України. Удосконалено визначення та класифікацію віртуальних активів та змінено певні визначення постачальників послуг віртуальних активів.

Олександр Борняков, Заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT
Читайте також: 📈 Майнери Ethereum заробили за годину рекордний $1 млн

Регулятором криптосфери в Україні призначили Мінцифру. Незалежний орган для контролю не створюватимуть, що створює певні ризики та конфлікт інтересів.

В Україні зможуть легально працювати міжнародні біржі, на яких відбуваються торги віртуальними активами. Аби надавати послуги пов’язані з криптовалютами необхідно офіційно зареєструватись в Державному реєстрі постачальників послуг, пов’язаних з обігом віртуальних активів.

Що потрібно для реєстрації:

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

  • серед керівників та засновників мати виключно осіб, які мають бездоганну ділову репутацію в розумінні законодавства про запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.
  • розкрити інформацію про структуру власності заявника, яка дозволяє встановити кінцевих бенефіціарних власників заявника або їх відсутність

У разі відсутності реєстрації та наданні відповідних послуг передбачається штраф у розмірі від двох до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 34 тисяч до 85 тисяч гривень).

Верховна Рада має розглянути законопроєкт у двох читаннях, а згодом його має підписати президент. В такому разі закон набере чинності через три місяці з дня його опублікування. Мінцифра сподівається, що крипторинок буде узаконений в Україні вже з 2021 року.

Для купівлі/продажу криптовалют рекомендуємо:

Binance

Найбільша світова крипто-біржа з величезним вибором криптовалют

Також ми вже раніше писали, як в США з’явився перший криптобанк.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...