Реклама

📸 Камери відеофіксації зменшили кількість ДТП на 1000 за літо — відомий урбаніст

Камери автоматичної фіксації перевищень швидкості почали працювати на українських дорогах з 1 червня.
Čytaty latynkoju
📸 Камери відеофіксації зменшили кількість ДТП на 1000 за літо — відомий урбаніст
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 📸 Камери відеофіксації зменшили кількість ДТП на 1000 за літо — відомий урбаніст
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Камери автоматичної фіксації перевищень швидкості почали працювати на українських дорогах з 1 червня.

Що сталося

На початку літа в Україні встановили??‍♂️ В Україні запрацювала автоматична фіксація порушень ПДР — де саме та принцип роботи системи перші 50 камер, які фіксують перевищення швидкості. Зафіксоване порушення потрапляє у спеціальну базу, а власнику автомобіля надсилають листа зі штрафом, який наразі становить від 255₴ до 510₴ в залежності від тяжкості перевищення. Згодом кількість камер збільшили? Патрульна поліція збільшила перелік доріг з контролем швидкості ще на 43.

Який ефект

Відомий інженер та урбаніст Дмитро Макагон проаналізував статистику дорожно-транспортних пригод цього літа та порівняв з аналогічною статистикою за минулий рік, і виявив позитивну динаміку:

  • Загальна кількість ДТП зменшилася на 1000 або на 16,4%
  • Кількість травматичних випадків зменшилася на 78 або на 13,6%
  • Смертність у ДТП зменшилася на 7 людей або на 23%

Хоча врятовані життя — це вже чудова новина, ця статистика має і економічний вимір, стверджує блогер.

Життя людини дорого коштує. Держава вкладає великі гроші, щоб виховати громадянина, дати йому освіту, медицину, щоб він був здоровий, і довго платив податки та витрачав гроші. Зовсім не вигідно, щоб такий дорогий «актив» в самому розквіті сил вбився на дорозі

Дмитро Макагон, урбаніст

Що далі?

МВС обіцяє встановлювати камери відеофіксації надалі. Міністерство вже оголосило тендер на закупівлю 220 нових камер. Кожна з них обійдеться платникам податків у 820 тисяч гривень, але з огляду на кількість штрафів, має окупитися вже за місяць.

Згодом, камери почнуть фіксувати й інші види порушень ПДР — проїзд на заборонений сигнал регулювання дорожнього руху, порушення правил зупинки, стоянки, а також установленої для транспортних засобів заборони рухатися смугою для маршрутних транспортних засобів, тротуарами чи пішохідними доріжками, виїзд на смугу зустрічного руху

Читайте також про те, що SmartTicket запустять? Владислав Криклій: SmartTicket запустять у Києві протягом вересня у Києві вже у вересні.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...