Реклама

♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі

Єврокомісія оприлюднила «дорожню мапу» для перегляду директив, щоб проінформувати громадян та зацікавлені сторони про те, які цілі цієї ініціативи та які варіанти політики розглядаються.
Čytaty latynkoju
♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. ♻️ Єврокомісія змінить директиви щодо відновлювальної енергетики — більш амбітні цілі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Єврокомісія оприлюднила «дорожню мапу» для перегляду директив, щоб проінформувати громадян та зацікавлені сторони про те, які цілі цієї ініціативи та які варіанти політики розглядаються.

Згідно з новими кліматичними цілями, Єврокомісія планує зменшити викиди парникових газів до 50-55% до 2030 року. Для цього потрібно переглянути вже чинні директиви, що регулюють відновлювальну енергетику та енергоефективність. Так, Єврокомісія вже розпочала розробку змін до них з метою відповідності новим кліматичним цілям.

Вже опублікована дорожна мапа, до якої приймають коментарі та зауваження протягом семи тижнів (до 21 вересня 2020 року).

Згідно з цією дорожною мапою, в галузі вдіновлювальної енергетики спочатку пропонують визначити, чи варто поставити більш амбітні цілі в ЄС та чи потрібно змінювати інші частини Директиви відповідно до інших ініціатив, таких як Стратегія біорізноманіття, Воднева стратегія та інші.

Єврокомісія

Стосовно енергоефективності, передбачається комбінована оцінка «дорожньої мапи» та початкового впливу. Для цього розглянуть адекватність директиви з урахуванням чинних цілей, а головне стратегію інтеграції енергетичних систем. Це одна з останніх ініціатив ЄС, яка передбачає об’єднання всіх джерел енергії, інфраструктуру та споживачів у єдині системи у кожній країні ЄС.

Результати оцінки допоможуть визначити додаткові рішення для вдосконалення системи енергоефективності. Перегляд директив планують завершити до червня 2021 року.

♻️ Вплив на Green Deal

У рамках Green Deal цей перегляд допоможе нам адаптувати наші політики щодо енергії з відновлюваних джерел та енергоефективності, щоб вони більш ефективно сприяли досягненню наших кліматичних цілей до 2030 року

Ерік Мамер, головний речник Єврокомісії

Що таке Green Deal

У грудні 2019 року Єврокомісія презентувала масштабну програму перетворення Європейського Союзу на вуглецево-нейтральний континент — European Green Deal. У рамках цього проєкту планують зменшити викиди СО2 на 50-55% у 2030 році, максимально посилити ефективність використання ресурсів, припинити забруднення екології та відновити біорізноманіття.

Green Deal охоплює всі сфери економічного життя та спрямований на створення нової стратегії росту, яка прагне трансформувати ЄС у справедливе та процвітаюче суспільство з сучасною ресурсоефективною та конкурентоспроможною економікою.

Міністерство енергетики та захисту довкілля України представило Концепцію «зеленого» енергетичного переходу України до 2050 року (Ukraine Green Deal). Документ спрямований на виконання Паризької угоди 2015 року про боротьбу зі змінами клімату. Мета запропонованої концепції — знизити викиди парникових газів таким чином, щоб до 2070 року економіка України стала кліматично нейтральною.

Автори Ukraine Green Deal вважають, що Україні для «зеленого» переходу буде достатньо інвестицій на рівні 5% ВВП на рік (€6,7 млрд). Державне фінансування декарбонізації в перспективі має досягти 3% ВВП на рік (€4 млрд).

Чому Green Deal на часі в Україні

Масштабна європейська програма Green Deal прагне перетворити Європу на перший у світі кліматично нейтральний континент. Відповідність новим правилам гри, які формує ЄС, серед яких скорочення викидів CO2 та перехід на альтернативну енергетику, є практичною реалізацією євроінтеграційного курсу України, які зможуть принести:

  • додаткові інвестиції;
  • нові можливості для українського бізнесу;
  • робочі місця.

Уряд продовжує активно працювати над удосконаленням законодавства та імплементацією європейських норм на шляху до досягнення декарбонізації та енергонезалежності.

Читайте у нашому матеріалі? Green Deal у кожен дім. Як змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця, як саме змінить світ масштабна європейська кампанія та яким стане життя кожного українця — Green Deal у кожен дім.

Також ми вже раніше писали♻️ Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро, як Європейський Союз виділить на оновлену «карантинну» Green Deal понад 1 трильйон євро.

Новину підготовлено в рамках спецпроєкту за підтримки DTEK.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...