Реклама

🤔 Український Дім запустив опитування «Що є символом України?»

Символ — це яскрава асоціація, що ідентифікує націю, виконує одночасно і представницьку, і об'єднавчу функцію. Це щось унікальне, але зрозуміле та цінне для кожного представника нації.
Čytaty latynkoju
unsplash.com
🤔 Український Дім запустив опитування «Що є символом України?»
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 🤔 Український Дім запустив опитування «Що є символом України?»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Символ — це яскрава асоціація, що ідентифікує націю, виконує одночасно і представницьку, і об'єднавчу функцію. Це щось унікальне, але зрозуміле та цінне для кожного представника нації.

«Що є символом України?»

Команда національного центру певна, що у кожного українця є своє уявлення про те, хто або що може бути символом нашої країни. Щоб дізнатися думку людей з різних куточків України, Український Дім запустив опитування «Що є символом України?».

Всі країни світу мають офіційні символи — прапор, герб та гімн, що закріплені на державному рівні. Звичайно, є й неофіційна символіка — потужні асоціації, пов’язані з національними особливостями, історичною спадщиною, традиціями та сучасною дійсністю.

Наприклад, вишиваний рушник — один з важливих існуючих символів України. Статуя Свободи — не просто одна з найбільш величних статуй світу, але й найвідоміший символ США. Традиція five-o’clock tea (чаювання в полуденок) має символічне значення для Великої Британії.

Традиційні народні промисли або сучасні індустрії, історичні постаті або діячі сьогодення, твори мистецтва або цілі культурні явища — символом можна назвати зовсім різні речі. Деякі з них більш матеріальні, а деякі пов’язані з особливостями національної ментальності.

Читайте також: 🎧 У Києві відбудеться музичний фестиваль на воді «Річковий Рейв»

Деякі з них беруть свій початок глибоко в минулому України, а деякі можуть з’являтися саме зараз, але вже набувати символічного значення.

Результати опитування стануть основою для подальшого розвитку теми в межах нової програми Українського Дому «Символ».

Програма покликана об’єднати професіоналів для міждисциплінарної співпраці з осучаснення культурного іміджу країни через пошук яскравих символів, що формують українську ідентичність.

Опитування триватиме до 24 серпня і є анонімним. Найцікавіші та найяскравіші ідеї будуть опубліковані на сторінці проєкту та на фейсбук-сторінці Українського Дому. Долучитися до важливого діалогу про символи сучасної України можна за посиланням.

Також ми вже раніше писали? Українські митці візьмуть участь у фестивалі MADATAC, як українські митці візьмуть участь у фестивалі MADATAC.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...