Реклама

👶🏼 Picodi порахували, скільки грошей витрачають українці під час вагітності та першого року життя — інфографіка

Скільки та на що саме доведеться витратити гроші під час народження дитини можна дізнатись у дослідженні від Picodi.
Čytaty latynkoju
👶🏼 Picodi порахували, скільки грошей витрачають українці під час вагітності та першого року життя — інфографіка
  1. Головна
  2. Суспільство
  3. 👶🏼 Picodi порахували, скільки грошей витрачають українці під час вагітності та першого року життя — інфографіка
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Скільки та на що саме доведеться витратити гроші під час народження дитини можна дізнатись у дослідженні від Picodi.

Інфографіка від Picodi

За даними ООН на червень 2019 року на одну жінку в світі в середньому припадає 2,5 дитини. І попри спад темпів зростання населення Землі, чисельність людей все одно продовжує збільшуватися.

Аналітики Picodi підрахували, скільки можуть скласти витрати, пов’язані з появою дитини: набір одягу під час вагітності, сумка в пологовий будинок, оснащення будинку при підготовці до появи новонародженого і його утримання протягом першого року життя.

Ціна першого року

Список розділили на сім категорій, а деякі позиції віднесли до розширеного переліку, оскільки вони не належать до предметів першої необхідності.

Під час вагітності майбутній мамі потрібно додати до свого гардеробу або спеціальний одяг, що тягнеться, або просто речі більшого розміру. Базовий набір такого одягу може коштувати 14 800 гривень.

Ціна розширеної версії складає 28 100 гривень, такий набір містить гаджети, що можуть знадобитись в процесі вагітності: подушка для сну, фетальний доплер (пристрій для контролю серцебиття дитини) та «розумні» ваги.

Стандартна сумка в пологовий будинок з усім необхідним для мами та дитини на час перебування в пологовому будинку обійдеться в 1100 гривень, а «преміум» — в 1600 гривень.

Облаштування будинку до появи дитини потребує суттєвих витрат. Ліжечко, сповивальний столик, стілець для годування, гойдалки-шезлонг і багато іншого — все це, в залежності від уподобань і можливостей, буде коштувати приблизно 14 800 або 28 100 гривень.

Транспорт для немовляти також недешевий: коляска з автокріслом можуть коштувати 16 тисяч гривень. Якщо у вас особливі вимоги до коляски та ви хотіли б додати до засобів пересування слінг та ергорюкзак, то вартість зростає до 28 200 гривень.

Підгузки складають більшу частину від вартості всіх регулярних покупок. Річний запас косметики, побутової хімії та підгузків, в залежності від вибору та фінансових можливостей, буде коштувати 12 500 або 27 500 гривень.

Читайте також: 📚 Україно-американський стартап розробив застосунок, що «оживляє» казки за допомогою доповненої реальності

ВООЗ рекомендує протягом перших шести місяців життя немовляти дотримуватися виключно грудного вигодовування. Отже, введення прикорму починається з півроку. Незважаючи на це, саме витрати на харчування за шість місяців становлять 20-25% від всієї суми витрат: у 22 600 або 27 200 гривень обійдеться дитяче харчування загальнодоступного та преміум сегментів.

Купуючи одяг немовляті, батькам часто важко утриматися від придбання додаткової «милої кофтинки» та «гарних черевичків». Проте при розумному підході можна обмежитися сумою 11 400 гривень, або піддатися спокусі на 17 100 гривень за рік.

Підсумовуючи всі покупки, пов’язані з вагітністю та першим роком життя дитини, можна сказати, що витрати на базовий набір становлять 84 000 гривень, а на розширену версію набору — 138 300 гривень.

Співвідношення витрат

 

Згідно з даними Державної служби статистики України середньомісячна зарплата в березні 2020 року становила 9214,03 гривень після сплати податків. Тому, щоб окупити базовий набір, потрібно 9 зарплат середньостатистичного українця.

Для порівняння, в Німеччині співвідношення базового набору та середньої зарплатні складає 1,2 заробітної плати, а в Польщі — 2,8 зарплатні. А у на це треба витратити 8 заробітних плат.

Також варто зазначити, що в Україні передбачено отримання грошової допомоги при народженні дитини. У 2020 році розмір допомоги становить 41 280 гривень, і вона виплачується поступово, поки дитині не виповниться 3 роки.

За перший рік батьки отримають 20 640 гривень — ця сума покриває четверту частину витрат на базовий набір. Також батьки отримують одноразову допомогу «пакет малюка» — набір необхідних речей на перший час для новонароджених вартістю 5 000 гривень.

Дослідження Picodi базується на роздрібних цінах (низький і середній сегменти) великих інтернет-магазинів, доступних в Україні в травні 2020 року. Інформація про середню заробітну плату була взята з сайтів національних статистичних управлінь або відповідних міністерств. Перелік покупок для стандартного і розширеного наборів доступний за посиланням.

Також раніше ми вже писали? 60% компаній знадобиться до одного року на відновлення після карантину — дослідження ЕВА, як 60% компаній знадобиться до одного року на відновлення після карантину — дослідження ЕВА.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...