Реклама

🏭 Київські архітектори запропонували проєкт реновації заводу Ріхерта — концепт від SHOVK

Останні кількадесят років будівля занепадає, вже обвалилося багато міжповерхових перекриттів, проте цей проєкт може відновити пам'ятку архітектури.
Čytaty latynkoju
🏭 Київські архітектори запропонували проєкт реновації заводу Ріхерта — концепт від SHOVK
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🏭 Київські архітектори запропонували проєкт реновації заводу Ріхерта — концепт від SHOVK
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Останні кількадесят років будівля занепадає, вже обвалилося багато міжповерхових перекриттів, проте цей проєкт може відновити пам'ятку архітектури.

Проєкт заводу від SHOVK

Українська студія SHOVK підготувала проєкт відновлення заводу Ріхерта.

Київські архітектори запропонували перетворити територію заводу на багатофункціональний громадський простір, який візьме на себе функцію соціальної інфраструктури майбутніх сусідніх ЖК, які наразі планують будувати поряд із заводом.

Як зазначає співзасновник студії SHOVK Антон Вергун, у наш час житло бізнес- та комфорт-класу повинно мати розвинену соціальну інфраструктуру — громадські простори, дитячі садки, різні заклади та місця, де люди можуть відпочити. Проте на це необхідно виділити додаткову територію та певні ресурси на організацію і забудову.

Ось ми і вирішили, що ці квадратні метри і ресурси можна заощадити на території цегельного заводу — там нехай буде лише житло, а всю суспільну функцію можна винести на територію заводу Ріхерта.

Антон Вергун, Співзасновник студії SHOVK

Таке рішення може дозволити бізнесу заощадити квадратні метри під забудову та відновити архітектурну пам’ятку. Також Антон Вергун повідомив, перемовини із забудовниками щодо реалізації проєкту вже розпочались.

Будемо переконувати забудовників, що такий об’єкт суттєво підвищить цінність їхніх квадратних метрів, а також стане найпотужнішою брендотворчою фішкою, набагато ефективнішою ніж, наприклад, пародія на Ейфелеву вежу у дворі.

Антон Вергун, Співзасновник студії SHOVK

Пивний завод збудував купець Михайло Ріхерт у 1892-95 роках, та остаточний вигляд з сушильною баштою будівля набула лише у 1908 році за проєктом архітектора Миколи Казанського. До 2006 року тут виробляли солодові екстракти.

Читайте також: 🚲 У Києві планують зробити тимчасові велодоріжки — Бахматов

Головна будівля заводу має охоронний статус пам’ятки архітектури місцевого значення. Її загальна площа — 1100 квадратних метрів. Споруда перебуває в аварійному стані, потребує відновлення опорних конструкцій, перекриттів, покрівлі, інженерних мереж та реставрації фасадів.

Архітектори запропонували реконструювати стару будівлю та створити нову, облицьовану оригінальною цеглою — використати матеріал вторинно, розібравши інші споруди на ділянці та позичивши запаси сусідньої цегляної фабрики.

Також ми вже раніше писали? Арт-об’єкт «Маяк Інновацій» стане частиною світлового шоу до Дня Києва, як арт-об’єкт «Маяк Інновацій» стане частиною світлового шоу до Дня Києва.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...