Реклама

🚲 У Києві планують зробити тимчасові велодоріжки — Бахматов

Також планують зробити доріжки для електросамокатів, моноколес та інших видів альтернативних видів транспорту.
Čytaty latynkoju
🚲 У Києві планують зробити тимчасові велодоріжки — Бахматов
  1. Головна
  2. Місто
  3. 🚲 У Києві планують зробити тимчасові велодоріжки — Бахматов
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Також планують зробити доріжки для електросамокатів, моноколес та інших видів альтернативних видів транспорту.

Велодоріжки у Києві

Київська міська державна адміністрація вже підготувала розпорядження щодо оптимізації трафіку в Києві, про це повідомив під час інтерв’ю «Українській правді» радник міського голови Максим Бахматов.

Вже зараз працюють над розробкою проєкту тимчасових доріжок для велосипедів, самокатів, гіроскутерів та інших малогабаритних засобів пересування. За словами радника мера, тимчасові велодоріжки в Києві можна облаштувати протягом двох-трьох місяців, якщо буде фінансування.

Ми підготували розпорядження для київського міського голови з приводу оптимізації трафіку. На 12 сторінках розписані побажання експертів та аналітиків. Туди включена історія з організації тимчасових велосипедних доріжок і доріжок для пересування на альтернативних видах транспорту – електросамокатах і моноколесах

Максим Бахматов, Радник Київського міського голови

Наразі точно не відомо, як саме виглядатимуть тимчасові доріжки. Сам радник зазначив, що вигляд доріжок обиратимуть спеціальні експерти, коли буде підписано відповідне розпорядження — розроблятимуть варіанти.

Читайте також: 🌆 Вперед у майбутнє: яким ми маємо побачити Київ у 2050?

Також він повідомив, що мерія планує пересадити 500 тисяч власників автівок на громадський транспорт, велосипеди та спонукати більше ходити пішки.

На думку експертів, облаштування повноцінної велосипедної інфраструктури по всьому місту, може коштувати 8 мільярдів гривень. Проте це може дозволити зекономити 16 мільярдів гривень на рік, тому така мережа велодоріжок може окупитись менш ніж за рік.

Раніше ми вже писали? Урбаністика за 15 хвилин — чому в наших містах не так комфортно як у Європі, чому в наших містах не так комфортно як у Європі — урбаністика за 15 хвилин.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...