Реклама

🚀 NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі

Агенція має намір зібрати зразок ґрунту та дослідити його на Землі.
Čytaty latynkoju
🚀 NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🚀 NASA оголосила свій план, як доставити частину Марсу до Землі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Агенція має намір зібрати зразок ґрунту та дослідити його на Землі.

План NASA

Всього проєкт розділили на три головні частини:

Марсохід Perseverance

Апарат для дослідження Марсу зараз знаходиться на стадії розробки, і за планами його запустять вже в липні. Головна мета Perseverance полягає в дослідженні ґрунту планети — марсохід буде збирати зразки поверхні землі до 30 спеціальних відділів для зберігання.

Концепт марсохода Perseverance

А далі вже цікавіше.

Читайте також: 🛰 NASA полагодила апарат на Марсі, змусивши його вдарити себе лопатою

Космічний корабель на Марс

У 2026 році NASA запустить корабель на Марс, за розрахунками він повинен прибути в 2028 році. Посадка відбудеться поряд з марсоходом Perseverance, коло кратеру Jezero. З новоприбулим кораблем прибуде інший апарат для дослідження планети. Інший марсохід забере зразки ґрунту з Perseverance та доставить їх на борт корабля. Потім ракета запустить себе до орбіти планети — це буде вперше, коли космічний апарат вилетить з поверхні Марсу.

Інший космічний корабель

У той момент, коли перший корабель покине планету, другий корабель вже буде чекати на нього коло орбіти.

Другий корабель забере у першого зразки для дослідження та полетить назад до Землі. Прибути він повинний десь до 2031 року.

Як повідомляє головний науковець проєкту NASA Джим Ватзін, план дослідження Марсу може стати самою амбіційною програмою агенції, котра коли-небудь існувала.

Це аж ніяк не проста задача. План стане найбільшим проєктом NASA за весь час існування агенції, але ми розробили його максимально простим.

Джим Ватзін, Головний науковець проєкту NASA

Але це все знаходиться лише на стадії проєкту. Космічних кораблів ще не існує, а коли почнеться їх розробка — невідомо. Проте, навіть існування плану — це вже дуже великий крок для дослідження Марсу та космосу загалом.

Також ми раніше писали? Самоізоляція NASA: як вдома працюють члени команди Curiosity, як працюють члени команди Curiosity вдома: самоізоляція NASA.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...