Реклама

👩‍🎓 «Дія»: 13 березня електронний студентський квиток починають тестувати в застосунку

У застосунку вже є водійське посвідченна та свідоцтво про реєстрацію автівки. Наступними порадують студентів.
Čytaty latynkoju
👩‍🎓 «Дія»: 13 березня електронний студентський квиток починають тестувати в застосунку
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👩‍🎓 «Дія»: 13 березня електронний студентський квиток починають тестувати в застосунку
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У застосунку вже є водійське посвідченна та свідоцтво про реєстрацію автівки. Наступними порадують студентів.

Електронний студентський квиток

У застосунку «Дія» розпочинають тестування електронного студентського квитка. Для того, щоб узяти участь, ви маєте бути студентом чи студенткою українського виша, а також мати чинний студентський квиток у пластиковій формі.

Якщо ви відповідаєте цим умовам, потрібно зареєструватися на спеціальному сайті. Зверніть увагу на те, що також у вас має бути рахунок в одному з банків, що підтримують систему BankID. Після реєстрації вам надійде підтвердження і можна буде взяти участь у тестуванні застосунку «Дія» на iOS або Android.

Як скачати застосунок «Дія» і що там уже є?

Поки для студентів лише розпочинається тестування, застосунок «Дія» доступний дляк для власників iOS, так і Android. У нього також є окремий сайт.

Наразі користувачам доступні лише водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію автомобіля (техпаспорт).

Електронний паспорт

Хоча наступним оцифрованим документом стане, вочевидь, студентський квиток, раніше розробники повідомляли, що незабаром у «Дії» з’явиться і паспорт у формі ID-картки. У фейсбук-групі «Дієві», що призначена для бета-тестувальників застосунку, підтвердили, що ID-картки з’являться вже у березні.

Раніше міністр цифрової трансформації Михайло Федоров показав? Міністр показав як виглядатиме електронний паспорт у застосунку «Дія» як може виглядати ID-картка у застосунку:

Варіанти дизайну електронного паспорта в застосунку «Дія»

На лицевій стороні документа буде видно фото, ПІБ та його номер. Всі інші дані будуть доступні за додатковим натисненням. Дизайн електронного паспорта розробив дизайнер Spiilka Design Buro Володимир Смірнов.

Оригінальність документа визначатиметься QR-кодом, який створюється кожні 3 хвилини. У момент створення застосунок звертається до реєстру та підтверджує чинність документа. За це час поліцейський або інша особа, що перевіряє ваш документ, має відсканувати код.

Платформа «Дія» — реєстрація ФОП

Концепція всього проєкту така: мобільний застосунок можна використовувати для завантаження готових документів, таких як паспорт, водійське посвідчення, а також даних з реєстрів.

А ось отримати державні послуги можна буде у веб-версії — на порталі «Дія».

Якщо застосунок запустили? Застосунок «Дія» став доступним для всіх. Як завантажити для всіх ще на початку лютого, то державний портал «Дія» почали тестувати лише днями.

Наразі тестувальникам порталу доступні лише послуги, пов’язані з ФОП, а саме:

  • відкриття ФОП
  • закриття ФОП
  • зміна реєстраційних даних ФОП — адреси, імені тощо

Більш детально за посиланням?️ Портал «Дія» — стала доступною бета-версія: як виглядає та що там можна зробити. Також мінцифра запустила? Мінцифра запустила онлайн-платформу «Дія. Бізнес» для підприємців: що доступно портал «Дія. Бізнес» з інформацією про те, як стати підприємцем, корисними порадами та ін.

А що далі?

На сервісі державних послуг обіцяють, що в лютому також у застосунку будуть доступні цифровий поліс страхування авто.

У березні за допомогою мобільного застосунку можна буде отримати доступ до штрафів на авто, цифрового податкового номеру та ваших даних з реєстрів.

За словами розробників, також на порталі «Дія» найближчим часом з’являться ще такі послуги:

  • Реєстрація ФОП та інші послуги для підприємців
  • Кабінет забудовника — розділ для отримання дозволів на будівництво та інших послуг, пов’язаних із забудовою
  • єМалятко — для новоспечених батьків

Усього в застосунок планують перевести до 2000 послуг до 2024 року включно з е-Пенсією, ID-карткою та іншими. Крім цього, в планах міністерства — е-Резидентство за прикладом Естонії. Ця послуга дозволить іноземцям реєструвати компанії в Україні та керувати ними дистанційно.

Читайте також про те, що електронний підпис можна записати✍️ Електронний підпис можна записати на ID-картку: як це зробити на ID-картку: як це зробити.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...