Реклама

Україна уклала 16 угод про зону вільної торгівлі

Україна уклала 16 угод про зону вільної торгівлі, які діють на 45 країн світу. Про це у своєму Twitter повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України
Čytaty latynkoju
Україна уклала 16 угод про зону вільної торгівлі
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Україна уклала 16 угод про зону вільної торгівлі
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Україна уклала 16 угод про зону вільної торгівлі, які діють на 45 країн світу. Про це у своєму Twitter повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України

Україна підписала Угоди про вільну торгівлю з 45 країнами світу — 28 країнами-членами ЄС, Македонією, Чорногорією та Канадою. Вже завершили переговори з Ізраїлем, тривають з Туреччиною та Сербією.

Які переваги зони вільної торгівлі

Відзначимо, що зона вільної торгівлі із Канадою набула чинностіЗона вільної торгівлі між Україною та Канадою набула чинності на початку серпня минулого року. Мито скасували для товарів, які повністю походять з України, а також товарів, вироблених з використанням сировини і матеріалів походженням з третіх країн. У середньостроковій перспективі недонадходження до бюджету можуть бути компенсовані за рахунок податку на додану вартість. Збільшився і приплив прямих іноземних інвестицій на близько $36 млн протягом 3 років. Як зазначив очільник Мінекономрозвитку Степан Кубів, Канада імпортує на більш ніж $400 млрд щорічно. Скасування імпортних мит дозволить українським виробникам харчової, легкої, хімічної, нафтохімічної і машинобудівної промисловості отримати максимальні переваги на канадських ринках. Відтак Канада купуватиме більше української продукції в рамках такої співпраці.

Відзначимо, шо Європейський Союз створюєЄС створює найбільшу в світі ЗВТ з Японією найбільшу у світі зону вільної торгівлі із Японією. Над текстом угоди ЄС та Японія працювали 4 роки. Угода знижує тарифи, започатковує співпрацю у сфері стандартів та регулювання, відкриває ринки державних закупівель. Підписавши угоду, сторони зобов’язуються підтримувати світову економіку «на основі вільних, відкритих і чесних ринків з чіткими та прозорими правилами». Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер назвав угоду потужним політичним сигналом світові. У новому році обіцяють обговорити питання щодо захисту інвестицій, оскільки цей аспект є вирішальним та останньою перешкодою на шляху вільної торгівлі.

Share
Написати коментар
loading...