Реклама

Громадяни ЄС за скасування переходу на літній час — результати опитування

Під час онлайн-голосування у ЄС переважна більшість з 4,6 млн його учасників висловилися за скасування зміни часу. Про це інформує DW
Čytaty latynkoju
Громадяни ЄС за скасування переходу на літній час — результати опитування
  1. Головна
  2. Місто
  3. Громадяни ЄС за скасування переходу на літній час — результати опитування
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Під час онлайн-голосування у ЄС переважна більшість з 4,6 млн його учасників висловилися за скасування зміни часу. Про це інформує DW

Опитані європейці у переважній більшості воліють жити за одним часом, а не «перемикатися» щороку між зимовим та літнім. Про це свідчать результат онлайн-голосування, яке проходило в ЄС з 5 липня по 16 серпня 2018 року. Інформацію про це дослідження повідомило у середу, 29 серпня, видання Westfalenpost з посиланням на джерела у Брюсселі. Як повідомляють у DW, агенція dpa згодом підтвердила дані щодо цього опитування.

Що варто знати про дослідження уподобань європейців та час

Загалом у голосуванні щодо питання зміни часу участь 4,6 млн осіб, з яких 3 млн — Німеччини. 80% опитаних віддали голоси за скасування переходу на зимовий чи літній час. Окрім того, дещо менша кількість опитаних висловилися на користь того, щоб жити за літнім, а не зимовим часом.

Депутат Європарламенту від Німеччини Петер Лізе (Peter Liese) повідомив Westfalenpost, що Єврокомісія, котра нині вивчає, що робити з переходом між різними видами часу, повинна зробити відповідну пропозицію ще до кінця 2018 року року. У Німеччині переведення стрілок годинника на літній час було запроваджено 1980 року. Інші європейські країни, приміром Італія та Франція, мають цю норму з 1960-х років. Починаючи з 2002 року, перехід на літній/зимовий час було врегульовано нормами ЄС. Стрілки годинників переводять у останні неділі березня та жовтня щороку. Серед основних мотивів — заощадження електроенергії та економічні чинники. Натомість психологи вказують, що зміна часу негативно позначається на біоритмах та настрої людей.

Нагадаємо, раніше ми інформувалиУ ЄС завершилася фінансова криза для єврозони про завершення фінансової кризи для єврозони.

Share
Написати коментар
loading...