Реклама

Названо 50 фіналістів премії для вчителів Global Teacher Prize

Організатори премії Global Teacher Prize Ukraine 2018 оголосили імена 50 учителів та учительок, які увійшли до фінального списку претендентів на перемогу. Всього на участь в конкурсі подали 1206 заявок
Čytaty latynkoju
Названо 50 фіналістів премії для вчителів Global Teacher Prize
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Названо 50 фіналістів премії для вчителів Global Teacher Prize
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Організатори премії Global Teacher Prize Ukraine 2018 оголосили імена 50 учителів та учительок, які увійшли до фінального списку претендентів на перемогу. Всього на участь в конкурсі подали 1206 заявок

Цього року переможець отримає 250 тис грн, 1 рік безкоштовного навчання від «Освіторії», поїде в березні 2019 року на Global Education & Skills Forum 2019 у Дубай, де познайомиться з найкращими вчителями світу та відомими людьми, що переймаються освітою.

Всього на участь в конкурсі подали 1206 заявок. З них 81% яких – з великих міст, а із сіл, селищ та містечок — 19%. Більшість номінованих жінки – 90%, тобто на одного учителя припадає дев’ять учительок.

Із списком 50 педагогів за версією Global Teacher Prize Ukraine можна ознайомитися на сайті«Освіторія Медіа».

Фото: nus.org.ua

Понад половина (59%) заявок надійшли від дітей, і лише 49% учасниць(ків) подались самостійно.

Фото: nus.org.ua

Найменше заявок подали вчителі фізики, географії, економіки та фізичної культури – всього-на-всього по 1%. Серед номінантів найбільше вчителів початкових класів – 18%, англійської мови – 16%, а також української мови та літератури і математики – по 13%.

Фото: nus.org.ua

Вже 31 серпня 2018-го стануть відомі імена ТОП-10 вчителів країни. Вони зберуться у вересні в асесмент-центрі у Львові. Тут на них чекатимуть нові знайомства, робота в командах, розваги та презентації, під час яких члени журі оберуть переможця.

Хто переміг в минулому році

Минулорічний переможець премії — Паул Пшенічка, вчитель фізики й астрономії з Чернівців, який увійшов до щорічного рейтингу «Топ-100 найвпливовіших українців» за версією журналу «Фокус» та чиїм ім’ям лабораторія Лінкольна назвала астероїд. Він успішно виступає на TEDxKyiv, а його учні легко вступають до технічних відділень університетів нашої країни та за кордоном, працюють у головних офісах корпорацій Microsoft і Samsung, у наукових центрах США, Німеччини, Швейцарії, Ізраїлю, Голландії, Норвегії та багатьох інших країн, викладають у Гарварді, Принстоні, університетах Берклі та Солт-Лейк-Сіті.

Про Global Teacher Prize Ukraine

Global Teacher Prize Ukraine — це щорічна національна премія для вчителів — агентів освітянських змін. Її покликання — відзначити досягнення вчителя не лише щодо своїх учнів, а й щодо суспільства, та підкреслити важливість педагогів в Україні. Національну премію в 2017 році заснувала ГС «Освіторія» після підписання меморандуму з фондом Varkey GEMS Foundation.

До слова, BrainBasketBrainBasket отримав $150 тис на навчання вчителів інформатики отримав фінансування від Міжнародного фонду «Відродження» в обсязі $150 тис для продовження соціально-освітньої програми Technology Nation в 2018-2019 роки.

Share
Написати коментар
loading...