Реклама

BrainBasket отримав $150 тис на навчання вчителів інформатики

BrainBasket отримав фінансування від Міжнародного фонду «Відродження» в обсязі $150 тис для продовження соціально-освітньої програми Technology Nation в 2018-2019 роки
Čytaty latynkoju
BrainBasket отримав $150 тис на навчання вчителів інформатики
  1. Головна
  2. Креатив
  3. BrainBasket отримав $150 тис на навчання вчителів інформатики
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
BrainBasket отримав фінансування від Міжнародного фонду «Відродження» в обсязі $150 тис для продовження соціально-освітньої програми Technology Nation в 2018-2019 роки

Новий етап всеукраїнської програми включає кілька напрямків, центральним з яких є навчання 400 шкільних вчителів інформатики сучасному базовому курсу з web-розробки. Заняття в форматі blended learning (змішане навчання) проведуть досвідчені ментори BrainBasket.

Як реалізовуватимуть програму 

Передбачається, що як мінімум половина з вчителів, що пройдуть навчання, проведуть протягом року позашкільні курси з web-розробки для понад 4000 підлітків на базі навчальних хабів BrainBaskеt, створених в 2016-2017 в 36 містах України. Вчителі отримають невелику винагороду за проведення таких позашкільких курсів.

У майбутньому вчителі зможуть включати елементи курсу в уроки інформатики або ж самостійно проводити навчання підлітків у позашкільному форматі. Це додатково збільшить масштаб проекту. Програма дозволить підліткам навчитися самостійно створювати web-сайти. Це сприятиме популяризації вивчення технологій серед старшокласників.

Що відомо про нову програму

Програму курсу було розроблено групою ентузіастів, досвідчених менторів BrainBasket, з використанням матеріалів відомих світових навчальних закладів та онлайн-ресурсів. Навесні 2018 програма вже була успішно апробована на пілотних групах вчителів в Києві, Івано-Франківську та Сумах, а також на пілотній групі старшокласників в Запоріжжі.

В ході реалізації проекту навчання вчителів планується створення супровідного навчального відео-курсу. Він може бути використаний в якості онлайн-посібника для навчання web-розробці в змішаному форматі будь-якими некомерційними освітніми ініціативами та викладачами.

У рамках другого етапу Technology Nation буде розроблено і проведено ще один курс – вже для більш широкої аудиторії шкільних вчителів. Він включатиме питання кібербезпеки, медіаграмотності і медіагігієни, а також онлайн-інструментів для організації освітнього процесу. При створенні цього курсу планується залучити до співпраці всіх гравців, які вже мають напрацювання в цьому напрямку.

 

Share
Написати коментар
loading...