Реклама

Ірина Батюк, YouthSpeak Hackathon — про цілі сталого розвитку та роль стартапів у них

Ірина Батюк, організаторка YouthSpeak Hackathon та віце-президент по роботі з партнерами міжнародної громадської організації AIESEC, розповіла про те, які команди можуть стати учасниками цьогорічного хакатону, хто стане менторами команд та поділилась власним баченням майбутнього IT-сфери в Україні
Čytaty latynkoju
Ірина Батюк, YouthSpeak Hackathon — про цілі сталого розвитку та роль стартапів у них
  1. Головна
  2. Історії
  3. Ірина Батюк, YouthSpeak Hackathon — про цілі сталого розвитку та роль стартапів у них
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ірина Батюк, організаторка YouthSpeak Hackathon та віце-президент по роботі з партнерами міжнародної громадської організації AIESEC, розповіла про те, які команди можуть стати учасниками цьогорічного хакатону, хто стане менторами команд та поділилась власним баченням майбутнього IT-сфери в Україні

Про що йдеться

YouthSpeak Hackathon — це 24-годинний хакатон соціальних проектів присвячений темі Цілей сталого розвитку ООН, який сприятиме напрацюванню нових соціально важливих або інноваційних додатків і сервісів, сайтів або комунікаційних кампаній. Він відбудеться 21-22 липня у Києві за адресою: Харківське шосе, 201/203, корпус 2-А, літера Ф.

Про попередні проекти та передісторію запуску

— AIESEC активно підтримує проект Цілей сталого розвитку (ЦСР) від ООН через власну ініціативу Youth 4 Global Goals, завдяки якій ми прагнемо мобілізувати молодь у напрямку реалізації цих цілей. Наша ініціатива спрямована ознайомити молодь з ЦСР та допомогти розкрити свій потенціал у практичних волонтерських проектах. Саме тому уже 3 роки наша організація проводить конференцію YouthSpeak Forum. Завдяки ній до роботи над цими завданнями та цілями вдалося залучити понад 1 тис представників молоді.

Також подібні хакатони були організовані локальними комітетами AIESEC в Києві (2016) та Тернополі (2017). Враховуючи швидкий розвиток IT-сфери в Україні та кількість людей, які не можуть повністю реалізувати себе у цій сфері, хакатон — це хороша можливість показати свої ідеї та знайти однодумців для їхнього подальшого втілення. Досвід попередніх хакатонів показує, що це вдалося, адже низка команд продовжують працювати над реалізацією свого проекту.

Що таке загалом цілі сталого розвитку і навіщо вони потрібні державам

— Цілі сталого розвитку (ЦСР), які ще називають «Глобальними цілями» — це загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити з бідністю, захистити планету і забезпечити мир і процвітання для всі людей у світі.

Читайте також: Голос української молоді в ООН

17 цілей сталого розвитку були прийняті світовими лідерами на історичному Саміті ООН у вересні 2015 року. Нові цілі мають забезпечити інтеграцію зусиль щодо економічного зростання, прагнення до соціальної справедливості і раціонального природокористування, що потребує глибоких соціально-економічних перетворень в країнах світу та нових підходів до можливостей глобального партнерства.

Хто може стати учасником хакатону

За словами організаторів, до участі запрошують IT-фахівців зі всієї країни. Це — розробники, дизайнери, проджект менеджери, які мають круті ідеї і шукають можливості для їхньої реалізації.

Подробиці про менторів

Менторами команд будуть представники ІТ-сфери та бізнес-сектору, а саме:

Чого бракує українським ініціативам, які займаються соцпідприємництвом та проектами, що покликані впливати на життя суспільства

— Думаємо, що часто класним ідеям не вистачає можливості втілювати проекти у життя та бути підтриманими. Саме тому, на нашому заході менторами будуть люди, які на власному досвіді можуть показати, як втілити такі ідеї в життя.

Про найближчу перспективу українського стартап-ринку

— Все може дуже змінитися. Зараз активно працюють стартап-інкубатори, які є певного роду каталізаторами розвитку стартапів. Крім того, чимало українських стартапів є вже передовими на світовому ринку. Сподіваємося, що статистика успішності, коли «вистрілює» 1 із 10 стартапів, не буде актуальною у 2023 році. А змінити стан справ на краще можна, зареєструвавшись на участь у нашому хакатоні.

Share
Написати коментар
loading...