Реклама

Як працюватиме новий сервіс доставки Justin від Fozzy Group 

На українському ринку поштово-логістичних послуг з'явиться новий сервіс Justin, який входить в холдинг Fozzy Group. Про це  в інтерв'ю RAU розповів СЕО компанії Юрій Авдиш
Čytaty latynkoju
Як працюватиме новий сервіс доставки Justin від Fozzy Group 
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Як працюватиме новий сервіс доставки Justin від Fozzy Group 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На українському ринку поштово-логістичних послуг з'явиться новий сервіс Justin, який входить в холдинг Fozzy Group. Про це  в інтерв'ю RAU розповів СЕО компанії Юрій Авдиш

Діяльність сервісу спрямовуватиметься на інтернет магазини, великі бізнеси і клієнтів цих інтернет-магазинів.  Justin — це мережа поштових відділень, яка буде працювати в супермаркетах, що входять в Fozzy Group. У деяких київських супермаркетах «Сільпо» вже з’явилися відділення Justin.

Як працюватиме новий сервіс доставки

В інтерв’ю виданню RAU CEO компанії Fozzy Group Юрій Авдиш розповів, що це повинна бути зручна мережа відділень, по прийому, видачі та відправленню товарів і послуг. За його словами, вона має задовольняти запити як ринку електронної комерції, так і фізичних осіб, які відправляють посилки один одному по всій країні.

Тобто, споживачами послуг будуть: інтернет-магазини, великі бізнеси і  ті фізичні особи, які в цих інтернет-магазинах замовляють товари для своїх потреб.

Що принципово нового принесе Justin на ринок

Як сказав Юрій Авдиш,  хочуть, щоб принципово розширився продуктовий портфель в відділенні: «Я думаю, що глобально є сенс говорити про мультіриночні формати роботи відділень на ринку поштової логістики, фінансових сервісів, e-commerce ітощо в різних форматах. Клієнт буде отримувати ті додаткові сервіси, які клієнту буде важливо отримати в наших відділеннях. Продуктовий портфель дуже великий».

В компанії Justin, обіцяють, що доставка буде  і 12 годин, і 6 годин і навіть в деяких випадках – кілька годин. Відділення Justin буде у більшості магазинів мережі Fozzy.

Про функції операторів та контакт з клієнтом

На першому етапі працюватимуть в форматі, до якого звик ринок – роль оператора буде досить висока, зазначив Авдиш. У потенційного клієнта Justin є опція: він може продовжувати користуватися тим традиційним каналом, до якого він звик. Якщо ж нове, сучасне покоління не захоче користуватися традиційним каналом отримання сервісів – він зможе користуватися автоматизованим, безконтактним способом. 

Щодо виходу на зовнішній ринок, Авдиш зазначив, що потрібно в першу чергу навести порядок у себе вдома, зробити якісний сервіс, якісний роздріб, продукти, ідеальну технологію. Поки є інтерес і необхідність реалізувати все це в межах України.

Про міжнародний ринок логістики

На міжнародному ринку, на думку Авдиша,  немає таких темпів зростання, як в Україні, тому що e-commerce набагато швидше розвивався, ніж в нашій країні. За оцінками експертів, e-commerce становить 10-12% в загальному обсязі. В Україні це пару відсотків.

Про компанію Post.ua, яка теж займається адресною доставкою

«Так, дійсно в цьому році ми купили цей бізнес, — сказав Юрій Авдиш. — Це адресна доставка по місту Києву з дуже хорошим клієнтським портфелем, дуже хорошими рекомендаціями від клієнтів, з хорошими технологіями. На цьому фундаменті ми збираємося побудувати національного оператора, природно в синергії з основним бізнесом Justin. Це дасть колосальний ефект і ряд нових продуктів, які необхідні нашому ринку».

До слова, раніше ми писали⚕️ Українські розробники представили сервіс доставки ліків — Liki24, що українські розробники запустили сервіс доставки ліків Liki24 з цінами нижче аптечних. 

Share
Написати коментар
loading...