Реклама

Читати як Обама: Які книги радить цього літа екс-президент США

Добірки книг від знаменитих та впливових — вже певний тренд: то засновник Microsoft про свої літературні уподобання розповість, то українські міністри та нардепи поділяться прочитаним. На часі дізнатися, що радить читати цього літа екс-президент Сполучених Штатів Америки
Čytaty latynkoju
Читати як Обама: Які книги радить цього літа екс-президент США
  1. Головна
  2. Історії
  3. Читати як Обама: Які книги радить цього літа екс-президент США
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Добірки книг від знаменитих та впливових — вже певний тренд: то засновник Microsoft про свої літературні уподобання розповість, то українські міністри та нардепи поділяться прочитаним. На часі дізнатися, що радить читати цього літа екс-президент Сполучених Штатів Америки

«Мені часто запитують, що я читаю, дивлячись і слухаю, тому я подумав, що час від часу зможу ділитися коротким списком», — так розпочав свій допис у Facebook колишній очільник наймогутнішої держави світу. До свого переліку рекомендованих книг він вніс не лише новинки, та й більшість цих назв не надто відомі українським читачам. Ось що радить почитати цього літа Барак Обама.

Futureface: A Family Mystery, an Epic Quest, and the Secret to Belonging (Алекс Ваґнер)

«Одного разу я написав книгу про свій власний пошук ідентичності, тому мені було цікаво подивитися, чи зуміла Алекс, дочка бірманки та ірландського католика — і моя подруга — знайти свою ідентичність. Те, що вона створила, — це продумана, прекрасна медитація, розповідь про те, що робить нас тим, хто ми є», — так характеризує Обама першу книгу в переліку. Він називає твір Ваґнер пошуком гармонії між нашими власними індивідуальними тотожністями та цінностями й ідеалами, які зв’язують різних людей у єдину націю. (Придбати книгу)

The New Geography of Jobs (Енріко Моретті)

Цій книзу у переліку вже виповнилося шість років з моменту дебюту, але она залишається актуальним та розумним обговорення того, як різні міста та регіони реалізували економічні зміни та долучилися до перерозподілу ринку праці. А головне — чого політики можуть навчитися на цьому прикладі, щоби покращити умови праці для різних професій та соціальних верств. (Придбати книгу)

Why Liberalism Failed (Патрік Денін)

В умовах зростання нерівності, прискорення змін і наростаючого розчарування у лібералізмі та демократичному ладі, котрий розвивався у США протягом минулих декількох століть, цю книгу Обама радить прочитати як дослідження вад та хиб лібералізму: «Я не погоджуюсь із більшістю авторських висновків, але книга пропонує достовірне розуміння втрати сенсу демократії та відчуття спільноти та проблем, які ліберальні демократії ігнорують, наражаючи себе на небезпеку». (Придбати книгу)

The 9.9 Percent Is the New American Aristocracy (Метью Стюарт, The Atlantic)

Ще один аналіз, що спонукає до роздумів —  про те, як економічна нерівність у Північній Америці не просто зростає, а самовпевнено набуває всеохопних рис, і про те, що це означає для освіти, здоров’я, щастя, навіть впливу та інститутів влади в американській демократії. Придбати книгу

In the Shadow of Statues: A White Southerner Confronts History (Мітч Лендрю)

«Кілька років тому я високо оцінив преподобного Климента Пінкні, котрий був убитий прихильником білого расизму у своїй церкві в Чарльстоні, штат Південна Кароліна. І я ніколи не забуду щось, про що Клем сказав, поки він був живий: “На Півдні ми глибоко вдячні історії. Ми не завжди мали глибоку вдячність історії одне одного”», — пригадує Обама, говорячи про цю книгу в своєму перелікові. За словами колишнього очільника США, важливим є знання про складні епізоди в історії Штатів, котрі й досі знаходять своє відображення у повсякденні вже сучасної країни. Рекомендовано прочитати усім, кого цікавить специфіка американського Півдня, расизму та боротьби за права у новому ключі. (Придбати книгу)

Truth Decay: An Initial Exploration of the Diminishing Role of Facts and Analysis in American Public Life (Дженніфер Кавана та Майкл Д. Річ, RAND Corporation)

Назва «Занепад правди» говорить сама за себе, проте Обама наголошує насамперед на висновках, які можна здобути на основі прочитаного. Подивіться, як вибіркове сортування фактів та доказів є просто нечесним ходом подій відносно суспільства, яке завжди могло краще впоратися за умови, що гору брав не популізм, а конструктивні дебати і практичне вирішення проблем, закликає потенційних читачів цієї книги Барак Обама. (Придбати книгу)

Раніше ми розповідали про перелік книгЧитай як президент — який нон-фікшн радить очільник держави, рекомендованих Президентом України.

Share
Написати коментар
loading...