Реклама

5 крутих українських компаній — резидентів UNIT.City, про яких ви могли не знати

Від редакції: у столичному Парку інновацій та технологій UNIT.City вже працює чимало команд. Тож ми вирішили познайомити вас із тими, хто вже став резидентами — але не дуже відомий широкому загалу наших читачів
Čytaty latynkoju
5 крутих українських компаній — резидентів UNIT.City, про яких ви могли не знати
  1. Головна
  2. Історії
  3. 5 крутих українських компаній — резидентів UNIT.City, про яких ви могли не знати
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Від редакції: у столичному Парку інновацій та технологій UNIT.City вже працює чимало команд. Тож ми вирішили познайомити вас із тими, хто вже став резидентами — але не дуже відомий широкому загалу наших читачів

Morbax HR

Допомагають шукати співробітників за допомогою штучного інтелекту

Чи можна сьогодні, у 2018 році, автоматизувати все? Мабуть, ні. Але людина вже може доручити виконання певних послідовних рутинних завдань математичним алгоритмам. Наприклад, можна спростити роботу рекрутерів, автоматизувавши процес оцінки кандидатів. Така ідея й виникла у стартапу Morbax HR.

Команда розробляє персоналізоване програмне забезпечення для управління людським капіталом. Для цього вони використовують останні напрацювання в сфері штучного інтелекту: хмарна платформа автоматично аналізує компанії, керує набором персоналу та передбачає потребу в майбутніх співробітниках. Окрім того, відбувається індивідуальне навчання та прискорюється процес адаптації кожного нового робітника.

«Тільки у 30% компаній є набір процедур та допоміжні сервіси або власні розробки для оцінювання кандидатів. Наш софт прискорює термін закриття вакансії вдвічі—втричі», — наголошує Мамед Халілов, СЕО та засновник компанії. — «Кінцева мета нашого продукту — вивести взаємодію компанія-співробітник на новий рівень, досягнувши при цьому максимальної ефективності працюючого бізнесу».

Morbax HR — Мамед Халілов, CEO та засновник, і Кирило Перестюк, співзасновник, операційний директор

Зараз Morbax HR проходить акселераційну програму в США, переймаючи досвід у колег з-за кордону. Команда збільшує партнерську мережу та нарощує продажі у Сполучених Штатах. За словами Мамеда, даний досвід дозволяє їм поглянути на потреби клієнтів під новим ракурсом, заглибитися у внутрішні процеси бізнесу та вирішити їх за допомогою власного продукту.

Sovtes

Першопрохідці ринку смарт-логістики

Що таке вантажні перевезення, окрім машин, доріг та, власне, товару? Перша асоціація — безкінечні перемовини, телефоні розмови, email-листування, які тривають днями та цілими тижнями. Але якщо є проблема, то має бути й вирішення. І це рішення має назву — Sovtes.

Засновники Sovtes вирішили створити програмне забезпечення для швидкого вирішення логістичних завдань. Вони розпочали із співпраці з великими українськими компаніями, які мають власну базу перевізників, оптимізувавши їхні вантажні перевезення. Після першого тесту програми виявилося, що час, витрачений на телефонні перемовини, вдалося скоротити аж на 87%.

«На нашій платформі ми об’єднуємо вантажовідправника та перевізника. По суті, ми робимо все для того, аби товар завжди був вчасно на полиці», — розповідає Максим Севостьянов, директор з розвитку бізнесу Sovtes.

Сьогодні база перевізників Sovtes активно поповнюється середніми та малими бізнесами. Компанія вже 4 роки займається цифровою трансформацією ринку логістики України та має плани виходу на міжнародний рівень.

Sovtes — Максим Севост’янов, співзасновник та директор з розвитку бізнесу

Sovtes — Максим Севост’янов, співзасновник та директор з розвитку бізнесу

Forland

Сенсори та датчики на варті бізнесу

Читайте також: Головні тренди штучного інтелекту, великих даних та IoT у 2017 році

Інтернет речей — це вже недалеке майбутнє та мрії фантастів, а реальність та сьогодення. Особливо, якщо мова йде про сферу B2B. Яскравим представником нового технологічного напрямку в Україні є компанія Forland.

Forland розробляє IoT-платформу для агробізнесу, яка дозволяє збирати будь-яку інформацію з будь-яких джерел. Це можуть бути дані стану посівів, полів, техніки тощо. За потреби інформацію можна «зчитати» навіть з великої рогатої худоби. Деталізована інформація збирається з датчиків та сенсорів та вивантажується в онлайн-простір в зручному для клієнта вигляді.

«Усі ці дані потрібні в першу чергу топ-менеджменту для того, щоб оперативно приймати правильні управлінські рішення. Це — дуже зручно, адже дозволяє підприємствам бути гнучкішими та швидшими», — окреслює переваги продукту компанії Денис Глушкo, CEO Forland.

Ще рік тому Forland вважався просто перспективним стартапом. Сьогодні це — вже продуктова компанія з готовим продуктом та клієнтами: від маленьких агровиробників до великих гравців ринку.

До речі, ядро Forland можна використовувати не тільки в агросекторі. За словами Дениса, рішення можна імплементувати практично у будь-якій сфері: «Захотіли зробити Smart CityКирило Мазур, UNIT.City: «Фермер має використовувати інновації просто у смартфоні»? Жодних проблем. Змінюєте фронтенд — і ви вже керуєте водоканалом або електроенергетичним комплексом».

Forland — Денис Глушко, співзасновник, директор з розвитку бізнесу

Forland — Денис Глушко, співзасновник, директор з розвитку бізнесу

Hi-Tech Office Ukraine

Інноваційний міст між бізнесом та державою

Читайте також: Китайці планують побудувати в Україні масштабний агропарк

Співпраця бізнесу та підприємців із державними органами владами є обов’язковою складовою успіху всієї стартап-екосистеми. Десь роль держави непомірно велика (як у Китаї), десь значно менше. Але так чи інакше, держава не може бути осторонь глобальних інноваційних зрушеннь, що відбуваються у світі. Приємно, що Україна сьогодні не пасе задніх.

Так, влітку 2016 року за сприяння Мінекономрозвитку був створений офіс з підтримки розвитку інноваційних проектів. Hi-Tech Office був започаткований як неприбуткова організація у формі громадського об’єднання, до якого можуть приєднуватися як юридичні, так і фізичні особи. Засновниками стали такі великі ІТ-компанії, як KyivstarДмитро Дерев’янко, Kyivstar — про можливості та цілі VEON, VodafoneЯк Vodafone для експерименту розкрив Big Data про абонентів — і що з цього вийшло, Lifecell, EPAM, MasterCard37% українців готові платити за допомогою носимих пристроїв — дослідження MasterCard, Samsung, Huawei та ін.

«Головне наше завдання — сприяти розвитку інноваційної екосистеми. Ми здійснюємо 360-комунікацію між бізнесом та владою, працюємо із ініціативами, проектами, підприємцями», — наголошує Андрій Бірюков, виконавчий директор Hi-Tech Office.

Приємно, що все це — не лише слова. Нещодавно представниками бізнесу був написаний цифровий порядок денний для України. В січні 2018 року він був трансформований у розпорядження Кабміну щодо прийняття Концепції цифрової трансформації та плану дій по її реалізації.

Сьогодні НТО займається цілим рядом інших проектів. Разом із Державною інноваційною фінансово-кредитною установою обговорюється формат, методика та залучення державних коштів для розвитку стартап-екосистеми. В першу чергу, мова йде про фінансування стартапів на етапі появи бізнесових ідей.

Hi-Tech Office Ukraine — Зустріч стартапів із ДІФКУ

Hi-Tech Office Ukraine — Зустріч стартапів із ДІФКУ

Program-Ace

Розробники на всі руки

Program-Ace вважається однією з найстаріших українських ІТ-компаній. 25 років на ринку це впевнено доводять. Окрім того, компанія другий рік поспіль входить до сотні найкращих аутсорсерів у світі. Профіль — найширший: від виробництва програмного забезпечення та створення 3D- та 2D-ігор до програмування веб-додатків й комплексних онлайн-систем і розробки промислових 3D-додатків.

Цим хлопцям точно є чим пишатися.

«Ми досягли успіху в різних сферах, при тому, що ми є резидентами України», — говорить Сергій Тихонов, програмний директор компанії. — «Ми вже давно не займаємося виключно аутсорсингом. Сьогодні ми надаємо нашим клієнтам технологічні рішення в агробізнесі, енергетиці, ігровій індустрії та багатьох інших сферах».

Варто відзначити, що Program-Ace входить у трійку найкращих розробників віртуальної реальності у світі. Компанія відкриває сертифікаційний сервіс Unity 3D, а також тренінговий центр. В UNIT.City Program-Ace розвиває напрямок індустріальних технологічних рішень.

Program-Ace — Денис Потапенко, програмний директор

Program-Ace — Денис Потапенко, програмний директор

Раніше редакція Na chasi розповідала, як оновлена команда збирається розвиватиЯк оновлена команда розвиватиме UNIT.City UNIT.City.

Share
Написати коментар
loading...