Реклама

Дмитро Дерев’янко, Kyivstar — про можливості та цілі VEON

Ви напевно вже чули про новий месенджер від одного із найбільших національних операторів мобільного зв’язку. Дмитро Дерев’янко, менеджер стратегічних продуктів компанії «Київстар», розповів нам, чому і для кого запустили VEON та як компанія планує скористатися популярністю месенджерів для розвитку власних сервісів
Čytaty latynkoju
«Київстар», VEON
Дмитро Дерев’янко, Kyivstar — про можливості та цілі VEON
  1. Головна
  2. Техно
  3. Дмитро Дерев’янко, Kyivstar — про можливості та цілі VEON
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Ви напевно вже чули про новий месенджер від одного із найбільших національних операторів мобільного зв’язку. Дмитро Дерев’янко, менеджер стратегічних продуктів компанії «Київстар», розповів нам, чому і для кого запустили VEON та як компанія планує скористатися популярністю месенджерів для розвитку власних сервісів

Про роль контенту у VEON

— Контент – це характерна риса VEON, яка відрізняє його від месенджерів, що вже зайняли своє місце на світовому ринку. Звичайно, контентна частина в тому чи іншому вигляді вже присутня в багатьох месенджерах, з якими конкурує наша платформа. У тому ж Telegram є можливість створювати свої канали. Але тут принципово інший підхід.

Контент – це частина продукту, над якою працює велика міжнародна команда – Україна, Амстердам, Лондон. Представники цих країн щодня працюють над контентом VEON. Зараз ми займаємося активним наповненням платформи контентом популярних українських ЗМІ. Орієнтуємося на два ключові критерії: якість контенту та його зміст. Якщо у першому випадку все зрозуміло, то щодо змісту у VEON користувач отримуватиме інформацію, яка буде для вас корисною або щонайменше розважальною.

Ми дистанціюємося від політики, кримінальних чи скандальних новин. Na chasi, наприклад, став одним із перших наших партнерів (сміється). Також в нас є дуже крутий канал «Цього дня» – кожного дня ви можете дізнатись у VEON, що цікавого чи визначного відбулось в світовій історії саме цієї дати. Є унікальний партнер-стартап, фіналіст нашого телеком-акселератору 2.0, – Unexplored City. Гарантую, після того як ви підпишетеся на цей канал, дізнаєтеся чимало цікавого про українські міста, місця і події, про які навіть не здогадувались. Ми отримуємо багато запитів на співпрацю щодня і раді новим партнерам.

Про чат-ботів та «Зоряну Kyivstar»

— Звичайно, що Зоряна – це частина VEON. Я впевнений, що вже в наступному році користувачі VEON зможуть спілкуватися з нею. Наше завдання – зробити VEON платформою, що буде вирішувати питання абонентів тут і зараз. Вже не варто говорити про те, що чат-боти – це тренд. Це наша реальність і можливість покращити досвід користувача. Ми також працюємо над тим, щоб дати можливість і нашим партнерам створювати власних чат-ботів, які будуть вирішувати питання, стосовно партнерських сервісів. Це також плани на 2018 рік.

— Три ключових тенденції на ринку месенджерів, які дозволяють вам бути впевненими у тому, що VEON дійсно стане потрібним продуктом серед українських користувачів

Читайте також: У «Київстара» з’явився власний месенджер «родом» із Італії

— Перше, що потрібно сказати, VEON – це не месенджер, хоча саме ця функціональність є ядром платформи. Це — глобальна платформа, яка, до речі, вже працює у 5 країнах. VEON дає можливість людині користуватись різноманітними сервісами в одному додатку. Боротьба за місце у пристрої користувача зростає. Сьогодні App Store нараховує 2,2 млн додатків, а Google Play Market – понад 3 млн.

Отже, чому VEON? Саме тому, що ця платформа об’єднуватиме ті сервіси, які змусять користувача тримати логотип VEON на першому екрані смартфону. Зараз в нас є класична функціональність месенджера, контент, бонуси від партнерів (UklonUklon буде страхувати пасажирів спільно із AXA, Multiplex, INTERTOPУ INTERTOP побільшає українських брендів взуття) – все це доступно абонентам усіх операторів. Щодо користувачів «Київстар» – у них є такі переваги, як абсолютно безкоштовне і нетарифіковане користування платформою.

Дмитро Дерев’янко, «Київстар»: «Наша мета — щоби ви могли купувати товари та послуги у VEON»

Дмитро Дерев’янко, «Київстар»: «Наша мета — щоби ви могли купувати товари та послуги у VEON»

У вас закінчились гроші на рахунку? Але ви можете продовжити спілкуватись на платформі VEON – дзвоніть, пишіть, дивіться відеоконтент, незалежно від стану рахунку. Якщо ви хочете написати людині, у якої VEON не встановлено – до ваших послуг 50 безкоштовних SMS повідомлень щодоби, спілкування без меж.

Окрім всього цього, абоненти «Київстар» зможуть керувати своїм рахунком, а саме поповнювати однією кнопкою без комісії, змінювати тарифний план, підключати послуги тощо. Це те, що доступне вже зараз. Платформа розвивається дуже динамічно, щодва-щотритижні ми маємо оновлення, а безперервний процес залучення партнерів робить платформу функціональнішою.

Якими будуть наступні кроки команди

Наступний крок – інтеграція партнерів у функціональність платформи. Замовити піцу? Будь ласка: зручний інтерфейс дозволить це зробити кількома торканнями екрану. Те ж саме — із замовленням таксі, доставкою квітів, бронюванням квитків та багатьма іншими завданнями. Та найголовніше – контекстуальний підхід. Завдяки об’єму даних, якими ми володіємо – всі пропозиції від партнерів будуть максимально релевантними тій чи іншій аудиторії, тому це не буде сприйматись як агрегатор. Ми працюємо над тим, щоб VEON розумів вас і ваші потреби. Дані – це все.

Концерт у Києві на честь запуску VEON

Концерт у Києві на честь запуску VEON

Про роль мобільної комерції

Безперечно, це — тренд. Витрати користувачів через додатки в 20 раз перевищують витрати через web чи mobile web. Кількість транзакцій через додатки – це 55% всіх m-commerce транзакцій, якщо говорити про світову практику. Дохід основних додатків у App Store та Google Play Market в 2016 році виріс на 40% у порівнянні з 2015 роком і склав майже $60 млрд. «Київстар» почав розвивати послуги мобільної комерції ще в 2013 році, запустивши послугу «Мобільні гроші». Зараз у нас понад 1 млн активних користувачів, 2,5 млн транзакцій за 2016 рік — і ці показники тільки ростуть.

Сьогодні в VEON вже є цікаві та вигідні пропозиції від наших партнерів, я згадував про них вище. Уже зараз ви можете прив’язати карту до месенджера і поповнювати рахунок. Найближчим часом ви зможете купувати товари, розраховуватись за сервіси. Це наша мета.

Дмитро Дерев’янко, «Київстар»: «Наша мета — щоби ви могли купувати товари та послуги у VEON»

Про захист персональних даних

Передусім, хочу наголосити, що всі персональні дані користувачів захищені як українським, так і міжнародним законодавством, адже VEON — це глобальна інтернет-платформа, яку створено командою спеціалістів з інформаційних технологій міжнародної Групи VEON в Амстердамі. Хостинг інтернет платформи знаходиться в ЄС та США.

Під час реєстрації у мобільному додатку абоненти самостійно вносять дані для отримання персоналізованих послуг і надають свою згоду на обробку таких даних. Це стандартна процедура, як і при користуванні продуктами Google, Facebook, Foursquare, тощо. Водночас «Київстар» як локальний партнер VEON в Україні сумлінно дотримується норм українського законодавства щодо захисту персональних даних.

— Зараз у «Київстар» відбуваються зміни з тарифами, запущено 3G-безліміт — розкажіть про те, як VEON вписано в цю нову тарифну сітку

У нових тарифах, які ми презентували 10 жовтня, передбачені цікаві бонуси. Наприклад, ви отримаєте додаткові гігабайти мобільного інтернету, або бонусні хвилини off-net за використання VEON.

Якщо у вас старий тарифний план – використання додатку для вас також абсолютно безкоштовне. Навіть якщо на рахунку нуль. Пишіть, телефонуйте, читайте новини, дивіться відео, отримуйте знижки – все безкоштовно. Змінити тарифний план на новий ви можете прямо у VEON за лічені хвилини.

Усі деталі розповів маркетинговий директор «Київстар» Павло Даніман:

Три ключових «чому» як відповідь на питання «Чому мені як абонентові КС варто встановити VEON вже сьогодні?»

Все дуже просто:

  • Ви завжди на зв’язку і абсолютно не залежите від стану рахунку. Користуйтесь всіма перевагами, навіть з нулем на рахунку. Плюс пишіть безкоштовні SMS повідомлення для контактів, які ще не встановили платформу.
  • Бонуси за реєстрацію та запрошення друзів, тобто ви отримуєте мегабайти за прості дії. Водночас унікальні пропозиції від партнерів – квитки в кіно, знижки на взуття, безкоштовні поїздки на таксі (дуже скоро).
  • Self-service – ви завжди можете переглянути стан рахунку, поповнити його, підключити послугу чи змінити тариф, не потрібно дзвінків чи візитів до сервісних магазинів.

Але не варто забувати: VEON – не лише для мережі «Київстар». Увесь контент платформи доступний абонентам й інших операторів. Сподіваємось, що переваги, які отримують наші абоненти, для когось стануть приводом долучитися до числа наших абонентів.

Share
Написати коментар
loading...