Реклама

Підписано закон про кредити для бізнесу на Донеччині

Президент Петро Порошенко підписав закон, який знімає обмеження для кредитування малого та середнього бізнесу. Про це глава держави повідомив у Twitter
Čytaty latynkoju
Підписано закон про кредити для бізнесу на Донеччині
  1. Головна
  2. Креатив
  3. Підписано закон про кредити для бізнесу на Донеччині
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Президент Петро Порошенко підписав закон, який знімає обмеження для кредитування малого та середнього бізнесу. Про це глава держави повідомив у Twitter

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до закону «Про тимчасові заходи на період проведення АТО» із відновлення можливостей розвитку малого і середнього бізнесу з використанням позикового фінансування на території проведення АТО.

Що гарантують законодавчі зміни 

Підписаний закон знімає впроваджені раніше обмеження для кредитування малого та середнього бізнесу на тій частині території проведення операції Об’єднаних сил, яка підконтрольна Україні. Як пояснював під час ухвалення цього законопроекту (№7338) 21 грудня 2017 року народний депутат Максим Єфімов (фракція БПП), три роки тому було ухвалено рішення про введення мораторію на стягнення за договорами іпотеки та застави, а також заблоковано можливість укладення нових договорів для банків на території Донецької та Луганської областей. За його словами, якщо тоді це було доцільно, то тепер це стало перепоною для отримання нових кредитів за договорами іпотеки, оскільки заборонено стягнення заставленого майна, зокрема і на підконтрольній території.

Нагадаємо, що Донеччина отримаєДонеччина отримає 777 млн на інвестиційні проекти 777 млн на інвестиційні проекти. У липні 2017 року Донеччина направила до Мінрегіону України перелік інвестиційних проектів на 2018 рік. До нього увійшло 80 проектів на суму 642, 9 млн грн. На сьогодні за пропозиціями заявників із переліку вилучено 25 проектів на суму коштів ДФРР 203,2 млн грн. Залишається 41 оцінений проект на суму 329,8 млн грн. Жебрівський пояснив, що 17 січня 2018 року оголошено додатковий конкурсний відбір. Від міст, районів, ОТГ та структурних підрозділів ДонОДА подано 150 проектів на суму 1 млрд 315 млн 905 тисяч гривень. Департаменту економіки доручили провести навчання нових членів комісії, а також опрацювати систему оцінювання так, щоб прибрати конфлікт інтересів; преференцій для об’єднаних територіальних громад вирішили не надавати.

 

 

 

Share
Написати коментар
loading...