Реклама

У харківському виші відкрили інноваційну лабораторію

У Харківському національному університеті міського господарства імені Бекетова відкрили унікальну лабораторію. У ній розташовані системи керування електроприводами та електричні апарати
Čytaty latynkoju
У харківському виші відкрили інноваційну лабораторію
  1. Головна
  2. Новини
  3. У харківському виші відкрили інноваційну лабораторію
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
У Харківському національному університеті міського господарства імені Бекетова відкрили унікальну лабораторію. У ній розташовані системи керування електроприводами та електричні апарати

Лабораторію використовуватимуть у підготовці кваліфікованих фахівців для виробництва, енергетики та  сфери житлово-комунального господарства. Студенти тут опановуватимуть сучасні енергоефективні та енергоощадні технології, зазначають представники вишу.

Чим обладнана нова лабораторія

Нова навчально-наукова лабораторія містить 8 компактних стендів. Усі вони обладнані сучасною комп’ютерною, електричною й вимірювальною технікою провідної французької компанії. Для реєстрації даних випробувань тут встановлено сучасні цифрові вимірювальні прилади. Студентам для експериментів та повсякденної практики надано осцилографи, лазерні датчики швидкості, тиску води й повітря, теплові сенсори. За спрямованістю й рівнем концентрації інтелектуальних систем і комп’ютерних технологій кабінет є унікальним, зазначають у виші.

Щорічно тут навчатимуться й підвищуватимуть кваліфікацію 1 тис студентів університету і 200 інженерів. Учасники освітніх програм матимуть змогу проводити 40 видів лабораторних експериментів. Завдяки навчанню на новітньому обладнанні студентів вирішаться й інші проблемні питання у виробництві та промисловості. Університетське керівництво зазначає, що завдяки підготовці фахівців на такому обладнанні зросте якість та конкурентоспроможність у відповідних сферах їхньої діяльності.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що українські лабораторії переходятьЛабораторії в Україні переходять на міжнародні стандарти на міжнародні стандарти виконання робіт. Світовий досвід доводить, що оптимізація лабораторних підрозділів та впровадження системи управління якістю дозволить на 20% покращити якість роботи. Впровадження системи якості, заснованої на міжнародних стандартах, та акредитація лабораторій дозволить зменшити оперативні витрати лабораторії та кількість помилкових результатів, кажуть автори ініціативи.

Share
Написати коментар
loading...