Реклама

Оприлюднено показники Telegram для України станом на січень 2018 року

Команда ресурсу Teleblog оприлюднила результати агрегованого дослідження на основі відкритих джерел стосовно показників месенджера Telegram у різних країнах та в цілому. Є серед наведених даних й інформація про український сегмент аудиторії месенджера
Čytaty latynkoju
Оприлюднено показники Telegram для України станом на січень 2018 року
  1. Головна
  2. Новини
  3. Оприлюднено показники Telegram для України станом на січень 2018 року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Команда ресурсу Teleblog оприлюднила результати агрегованого дослідження на основі відкритих джерел стосовно показників месенджера Telegram у різних країнах та в цілому. Є серед наведених даних й інформація про український сегмент аудиторії месенджера

Згідно зі статистикою, яку наводять автори блогу, в Telegram 180 млн активних користувачів щомісяця. До березня 2018 року їхня цифра має сягнути 200 млн. Темпи приросту доволі високі. Дослідники запевняють: щодоби в месенджері реєструються щонайменше 500 тис користувачів. Вони відправляють 70 млрд повідомлень кожні 24 години.

Канали, популярність яких як засобу комунікації медіапроектів із аудиторією, залучають 80 млн осіб. Щомісячно канали генерують 30 млрд переглядів. А загальна активність ботів сягає 800 тис. Ними користуються 52 млн осіб.

Telegram як бізнес — чи джерело витрат

Згідно із інформацією дослідників, за 2017 рік команда Telegram витратила $70 млн. З них $62 млн пішли на устаткування та SMS-верифікацію, а решта коштів — на оренду офісів, роботу юристів та зарплатню розробників і дизайнерів.

Яку версію Telegram використовують у світі

У 85% користувачів Telegram — Android-смартфони. Згідно з даними аналітичного сервісу AppAnie, в Google Play у розділі «Зв’язок» ця програма посідає перше місце в Ірані та Узбекістані, 2-е місце — в Казахстані та Білорусі. В AppStore месенджер лідирує у розділі «Соціальні мережі» для для iPhone. Перше місце він тримає у Казахстані, а 2-у сходинку — в Україні та Білорусі.

Який вигляд має українська аудиторія Telegram

Згідно із даними дослідників каналу aboutSMM, серед українських користувачів месенджера 65% складають чоловіки. 52% аудиторії — це люди віком 18-24 роки, а користувачів у віці 25-34 роки нараховується 29%. Основна маса користувацької аудиторії в Україні — студенти (34%). Далі йдуть «фахівці» — 21%. Трохи більше половини опитаних — фахівці чи керівники різних рівнів. За рівнем доходу 58% користувачів характеризують себе як таких, яким вистачає на їжу та одяг, і лише 3% — як людей, яким вистачає грошей на будь-які забаганки та потреби.

Серед основних інтересів українського сегменту Telegram — IT (57%), музика (53%), наука (47%), кінематограф (45%), гумор (38%). Найактивнішими регіонами використання є Київська область (39%), Харківська область (11%) та Одеська (10%). При цьому Android-версію Telegram використовує 69% опитаних.

Найпопулярнішою метою використання цього месенджера є групові чати до 50 осіб (50%). А от 15% аудиторії складають автори каналів. До речі, половина опитаних підписана менше ніж на 10 каналів✉️ 14 україномовних Telegram-каналів для саморозвитку, а 27% читають 10-25 каналів у Telegram. Користувачів Facebook серед усієї аудиторії месенджера. Україні — 47%. 30% опитаних жодного разу не зустрічали рекламу в каналах чи чатах месенджера.

Нагадаємо, раніше стало відомо про плани компаніїTelegram готується до ICO та хоче запровадити свою криптовалюту Павла Дурова провести рекордне ICO та випустити власну криптовалюту.

Share
Написати коментар
loading...