Реклама

Чого очікувати від CES 2018

Найбільше технологічне шоу планети розпочнеться вже наступного тижня. 9 січня 2018 року світ побачить, що приготували різні бренди, стартапи та компанії — і якими будуть технологічні рішення для споживчого ринку
Čytaty latynkoju
Чого очікувати від CES 2018
  1. Головна
  2. Техно
  3. Чого очікувати від CES 2018
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Найбільше технологічне шоу планети розпочнеться вже наступного тижня. 9 січня 2018 року світ побачить, що приготували різні бренди, стартапи та компанії — і якими будуть технологічні рішення для споживчого ринку

Найбільше технічне шоу року офіційно розпочнеться 9 січня. Анонси новинок майже співпадуть в часі із новорічно-різдвяними святами — тож для низки компаній CES дійсно встановлює тренди та «тональність», у якій варто працювати, на цілий рік виробничого циклу. Щоправда, наприкінці 2017 року продуктові цикли змістилися, і багато великих компаній, — таких як Samsung, — схильні оголошувати власні знакові новинки під час окремих власних подій, ігноруючи CES. Також конкурентами для цієї виставки інновацій є заходи на кшталт MWC. Ця велика виставка мобільних технологій розпочнеться приблизно за півтора місяця.

Світ та індустрія технологій у 2017-му перебували у дещо сповільненому перехідному стані. Відтак початок 2018-го важко назвати часом, підхожящим для революційних оголошень. Що ми точно побачимо — то це розумні будинки та технології, пов’язані із вибуховим зростанням популярності таких голосових помічників, як Alexa та Google Assistant. Віртуальна реальність трохи поступиться доповненій. А що ще на нас чекає — на часі дізнатися.

Планета розумних речей у всіх можливих конфігураціях

Один із чільних трендів — технології «розумного» дому

У 2017 році центром усіх подій став розумний дім. Цьогоріч ця технологічна сфера і далі буйно квітнутиме. Amazon Echo та Google Home зробили домашню автоматику ще помітнішим явищем. Це, в свою чергу, означає, що ви можете розраховувати на зростання кількості розумних домашніх пристроїв у звичайних виробників — зокрема таких, як August, Canary, Ring і Kwikset.

Читайте також: Голосовий помічник Google вперше з’явився у кнопковому телефоні

Торік також спостерігався «великий вибух» у HomeKit-сумісних пристроях. Зрештою, поки Apple жодного разу не була безпосередньою учасницею CES, її розумне домашнє рішення — хороший спосіб забезпечити присутність Siri та iOS на усіх заходах конференції. Цей крок має подвійну важливість для компанії, зважаючи на недавню затримку HomePod — першої смарт-колонки, яка буде обладнана Siri.

Розумні пристрої для домашніх технологій цьогоріч охоплять широкий спектр ґаджетів — від замків до термостатів та пилосмоків. І майте на увазі, що CES завжди була ключовою платформою для новинок таких компаній, як LG та Samsung. У минулому році тут було показано холодильник із помічником Bixby. Тож не дивуйтеся, коли побаите голосові помічники у пральних машинах чи побутових пилосмоках.

В оточенні смарт-колонок

2017 рік був роком, в якому Amazon та Google дійсно підкорили ринок своїми голосовими помічниками. Такі компанії, як Sony та JBL, почали випускати власні версії розумних колонок із Echo та google Home — часто з набагато кращою якістю звуку, ніж ті колонки, що їх пропонували Amazon або Google. Під час цієї CES ми побачимо низку рішень від сторонніх розробників. Серед найбільш очікуваних функцій — моєливість нарешті взяти колонку із собою, бо зараз голосові помічники та центри розумного дому здебільшого прив’язані «до місця» кабелем живлення. І можливо, ми нарешті побачимо колонку із Cortana — голосовим асистентом Microsoft.

Читайте також: Amazon запускає версію голосового помічника Alexa для бізнесу

LG вже поспішає «поперед батька», оголосивши про новий динамік з підтримкою голосового помічника від Google. Окрім колонок, голосові помічники також починають «добиратися» й до інших апаратних платформ. Наприклад, Garmin нещодавно анонсував плагін Speak Car. CES 2018 стане тим роком, в якому Google та Amazon доведеться підтвердити, що їхні голосові асистенти дійсно можна адаптувати для виконання різних завдань.

Подейкують, Google планує бути присутньою на виставці цього року, що є досить нехарактерним кроком для компанії. У найкращому випадку це, як правило, відбувається через партнерські продукти, зокрема смартфони на Android і комп’ютери Chromebook. Однак цього разу компанія зарезервувала пару місць в конференц-центрі Лас-Вегасу та навколо нього, і всі ознаки вказують на презентацію чогось нового, переконані у редакції видання TechCrunch.

Розумними стають не тільки стаціонарні пристрої: здоров’я та переносні ґаджети

Інший багаторічний улюбленець CES — переносна електроніка для стеження за станом здоров’я та спорту. Попри всі спроби популяриувати фітнес-трекери та смарт-годинники, 2017-й видався для цієї ніші ринку періодом злетів та падінь. CES 2018, швидше за все, стане ще однією спробою «покидати млинці в стіну», аби бодай щось «прилипло» до уваги покупців.

Читайте також: Fitbit представила перші власні смарт-годинник, навушники та ваги

Великі гравці в цій ніші на кшталт Fitbit будуть присутні на шоу, але, як і у багатьох мобільних компаній, вони вважають за краще використовувати власну подію для запуску продукту. Також ми побачимо низку стартапів та нетехнологічних компаній, які хочуть спробувати себе «у грі». Минулі роки на виставці можна було побачити розумні кросівки та футболки, і ми, швидше за все, побачимо ще більше подібних речей на цьогорічних презентаціях.

Минулі роки також були періодом демонстрацій пристроїв Android Wear від компаній, таких як Motorola та LG. Проте всі ознаки вказують на те, що мобільна операційна система Google для портативної електроніки практично «вмерла» —  і схоже, CES 2018 не надто змінить цей стан речей.

Розваги — мобільні, доповнені та ще швидші

Світ доповненої та віртуальної реальності (AR/VR/MR)

Віртуальна реальність стала привабливою складовою CES в останні роки, і цей тренд, ймовірно, продовжуватиме своє інсування. Хоча тепер відбувається радше переорієнтування а доповнену та змішену реальність. Це дає змогу смартфонам розширити свої можливості — а також потроху зростає сегмент бездротових та автономних навушників.

Читайте також: Як VR здатна змінити звичні заняття у класах

Майже напевно Qualcomm зробить наступний «великий поштовх» у цій царині за допомогою різних партнерів. Виробник чипів демонструє свій набір Dev Kit Snapdragon 835 і вже привів деяких високопрофесійних партнерів до випуску автономних VR-гарнітур. Серед нещодавних дебютів — Oculus Go, яка дебютувала ще в жовтні 2017-го.

Google Health, швидше за все, матиме свою порцію уваги під час виставки. Lenovo подала власну гарнітуру на сертифікацію до FCC — її теж (швидше за все) ми побачимо на сцені.

Тим часом розширення дійсності стає наступним ігровим та розважальним трендом. Доповнена реальність отримала власний павільйон в одному з залів — важливий знак, що технологія цікава організаторам цьогорічної конференції. Також чекаємо новинок від Sony, Zeiss та Kodak.

Мобільні технології

CES не є надто впливовим майданчиком для новинок зі світу смартфонів. Серед причин — близькість Mobile World Congress, котрий відбудеться невдовзі після CES. Проте практично всі основні гравці будуть присутні (Apple, звичайно, не приїде), на появу флагманів чекати не варто.

Sony — одна з компаній, яка любить використовувати CES як «трамплін» для запуску нових телефонів. Протягом минулих років саме тут показували низку нових пристроїв у лінійці Xperia. З іншого боку, Huawei, як повідомляється, представить тут декілька вже анонсованих смартфонів, включаючи популярні Mate 10 і MediaPad M5.

Однак найбільший інформаційний привід — це стандарт 5G. Цього тижня CEA доповнила основну доповідь щодо можливостей 5G. Свої пропозиції та техноогії для неї надали Verizon, Qualcomm та Baidu. Очікуйте на анонси використання 5G у розробках від таких  телеком-лідерів, як Intel та Samsung.

Інші пристрої, на які варто звернути увагу

  • Автомобільна промисловість все частіше була на сцені CES у минулі роки — цьогоріч також чекаємо на анонси від Ford і Toyota. В центр уваги — автомобілі з безпілотними системами та автономним керуванням.
  • Робототехніки буде порівняно небагато. Це тому, що, окрім робопилосмоків Roomba, роботам поки не вдалося опанувати споживчий ринок. Зате ми точно побачимо низку роботизованих розробок у зв’язці із технологіями розумного дому.
  • Телевізори. Вони будуть великі, дорогі, матимуть «розумні» технології — і їх буде так багато. Також чекайте на всю палітру «К» у назвах моделей — 4K, 5K, 8K.
  • Багато нових форм-факторів для персональних та ігрових комп’ютерів. Виглядатимуть більшість, як клони iMac, — а змагатимуться переважно чипи Qualcomm та AMD.

Share
Написати коментар
loading...