Реклама

7 незвичних фактів про CEO Amazon

Не так давно Джефф Безос став найбагатшою людиною світу. Але що ми насправді знаємо про звички та уподобання CEO Amazon? Цікаві факти про одного із найвідоміших бізнесменів планети — у одній добірці
Čytaty latynkoju
7 незвичних фактів про CEO Amazon
  1. Головна
  2. Бізнес
  3. 7 незвичних фактів про CEO Amazon
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Не так давно Джефф Безос став найбагатшою людиною світу. Але що ми насправді знаємо про звички та уподобання CEO Amazon? Цікаві факти про одного із найвідоміших бізнесменів планети — у одній добірці

Безос любить серіали, а серіали люблять його

Він — затятий фанат Star Trek. Свого часу Безос казав, що поява голосової помічниці Alexa була пов’язана саме із натхненням від перегляду цього серіалу. Більше того — він навіть з’явився в образі прибульця у стрічці 2016 року Star Trek Beyond. Хтозна, може Amazon сьогодні називалася би MakeItSo.com на честь фрази Капітана Пікарда?

До речі, самого Безоса показали ще й у епізоді «Сімпсонів» у 2008 році, де він та Марк К’юбан «зависали» із приятелем-мільярдером Містером Бьорнсом у Таборі для Мільярдерів.

Великий мрійник космічної ери

Джеффа Безоса надихає ера «Аполлонів» та «Меркуріїв» —  в ті часи NASANASA розробляє ракету для кількатижневих польотів на Марс була справжньою легендою. Тож недивно, що CEO Amazon навіть профінансував морську експедицію, котра діставала з дна океану уламки ракет-носіїв Apollo.

Свої дитячі мрії він втілює в одному із напрямків роботи корпорації. 2000 року він заснував стартап із космічного туризму Blue Origin — а колись у дитинстві казав учителям та друзям, що хоче стати «космічним підприємцем», коли виросте.

Безос та сон

Очільник Amazon не користується будильником і при цьому спить по 8 годин щодня. Крім того, Джефф Безос змалечку проявляв самостійність у питаннях сну. Згідно із біографією засновника AmazonAmazon запустила доставку Instant Pickup для студентів від Бреда Стоуна, у дитинстві Безос сам розібрав дитяче ліжечко викруткою, бо хотів спати у дитячому ліжку.

Дитинство та власні діти

Усиновлення — важлива складова родинної історії Безосів. У малому віці його всиновив вітчим Мігель Безос. Тепер у самого Безоса четверо дітей — троє рідних синів із дружиною Макензі та прийомна дочка, котра народилася у Китаї.

Щоліта Безос перебував на техасському ранчо, яке належало дідові. Там йому доводилося робити усілякі дивні роботи — наприклад, лагодити вітряки. Його дід працював у DARPADARPA інвестує $65 млн в генну інженерію в 1950-х над ранніми космічними технологіями і був менеджером у Комісії із атомної енергетики в Альбукерке.

Мрія — те, за чим майбутній засновник Amazon не перестав іти з дитинства. Також підлітком Джефф Безос працював обсмажувальником у МакДональдсі і започаткував літній табір для молодших школярів — назвав його DREAM Institute.

Жінки та стандарти

Згідно із досьє, яке на нього створили у виданні Wired наприкінці 1990-х, у Безоса неабиякі вимоги до жінок, із якими він ходив на побачення. Він казав: «Головне у жінці, яку я хотів би бачити поруч із собою — аби вона могла би дістати мене з-за ґрат у в’язниці в країні третього світу».

Благодійність

Уродженець Альбукерке, Безос ходив до Прінстона, де вивчав електрику, інженерну справу та комп’ютерні науки. У 2011 році він пожертвував $15 млн на спорудження центру, який вивчав би нейрологічні розлади.

CEO книжкового магазину та ставлення до книг

Здається, найбільш очікуваний із неочікуваних фактів — Джефф Безос багато читає навіть як на засновника книжкового онлайн-супермаркету. Його улюблений роман «Залишок дня» Кацуо Ісіґуро.

Share
Написати коментар
loading...