Реклама

Google-мандри Україною, безпілотні вантажівки Waymo та біонічна комаха — головне за вихідні

Знову тривалі вихідні накрили Україну — ми ж не перериваємося, і розповідаємо вам про ключові цікавинки суботи та неділі зі світу технологій, підприємництва, науки та креативу
Čytaty latynkoju
Google-мандри Україною, безпілотні вантажівки Waymo та біонічна комаха — головне за вихідні
  1. Головна
  2. Новини
  3. Google-мандри Україною, безпілотні вантажівки Waymo та біонічна комаха — головне за вихідні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Знову тривалі вихідні накрили Україну — ми ж не перериваємося, і розповідаємо вам про ключові цікавинки суботи та неділі зі світу технологій, підприємництва, науки та креативу

Отже до вашої уваги — найцікавіші новини та анонси за вихідні.

Google з 2018 року сам блокуватиме рекламу в браузері

Корпорація Google, яка належить Alphabet, оголосила, що в 2018 році запровадить в браузері Chrome функцію блокування набридливої реклами та надасть новий механізм керування рекламними кампаніями — новинка матиме назву Ad Experience Reports. А ще за якістю реклами стежитиме «Коаліція за кращу рекламу» — до неї увійшли Google, Facebook, News Corp, Interactive Advertising Bureau (IAB), Procter & Gamble та низка інших компаній, які працюють в галузі інтернет-реклами. Також вже визначено, що під нейпринятними форматами реклами будуть значитися такі, як: pop-up вікна, відеоролики із автозапуском, рекламні оголошення зі зворотним відліком часу.

Google Ukraine створила низку сайтів для тих, хто мандрує Україною

Сайт для приваблення туристичного потоку на Вінниччину «Мандруй Вінниччиною» та сервіс еко-моніторингу презентували представники Google Україна у Вінниці. Раніше аналогічні проекти було презентовано щодо Черкащини, Херсонщини, Одеси, Івано-Франківська, Кропивницького та Миколаєва.

Автономні вантажівки Waymo

Компанія Waymo, яка займається питаннями безпілотних авто, раптово заявила про наміри розвивати напрямок безпілотних вантажівок — цим самим вона стає на шлях конкуренції з Uber, котра рік тому придбала компанію Otto, що спеціалізується на розробках у сфері автономних вантажоперевезень.

З’явилася добірка літніх таборів для юних мейкерів

Зокрема, для киян доступні табори від KidITІзраїльська освіта та практики STEAM — чого варто повчитися Україні, RoboCode, Lego Camp, Boteon, «Радіомаг РКС».

Інвестиції в дрони для агросектору

Український інтегратор безпілотних технологій DroneUA залучив приватні інвестиції з Великобританії, Польщі та Молдови. Кошти підуть на створення спільного підприємства, яке має стати найбільшим на українському ринку провайдером послуг із безпілотних технологій у сільському господарстві — нова компанія називатиметься DroneUA Agroservice. Основною бізнес-моделлю DroneUA Agroservice стане надання послуг українським аграріям на умовах щомісячної передплати.

Бабкодрон, або Біоніка в дії

Вчені приробили до живої комахи набір оптичних датчиків і електронних схем DragonflEye, що дозволило управляти нею дистанційно — такий експеримент провели науковці із лабораторії Чарльза Штарка Дрейпера і медичного інституту Говарда Хьюза в США. Щоби отримати бабку-кіборґа, вчені впровадили світлочутливі гени в нервову систему тварини, що дає можливість нейронів реагувати на подавані електронікою імпульси світла. Оптоволоконні структури забезпечені електрикою, яку дають мініатюрні сонячні батареї.

Українська школярка та призове місце у міжнародному науковому конкурсі

Учениця 10 класу Валерія Тищенко посіла 4-е місце у конкурсі Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), що відбувся у Лос-Анджелесі та залучив наукові й інженерні досягнення школярів 12-18 років з 75 країн. Щорічно цей конкурс збирає близько 1700 учасників та учасниць. Проект української школярки стосувався виробництва електроенергії за допомогою поглинання кінетичної енергії хвиль на воді.

Оновлений Skype для мобільних пристроїв

Skype для смартфонів представив нову версію свого додатку — і крім усіляких функціональних та технічних прокращень, там ще є Highlights — це як Instagram Stories або Facebook Stories, тільки у вашому Skype, і тут фотоісторії зберігатимуться довше.

Lacoste у київському метрополітені

Українська студія Radioaktive Film спільно зі студією Betc Paris зняла для французького бренду Lacoste рекламний ролик про кохання з першого погляду. Для зйомок були використані локації Києва та Будапешта. Герої долають час і можуть зустрітися лише на станції метро Видубичі в українській столиці.

І нагадуємо: до безвізу залишилося«Безвіз» підписано — із 11 червня український паспорт додасть 40 позицій у GPP Rank менше тижня — можна пакувати валізи. А що взяти із собою — розкажемо вам найближчим часом, тож слідкуйте за нашими публікаціями у Facebook та Twitter, а також не забувайте про сторінку у LinkedIn.

Share
Написати коментар
loading...