Реклама

Розсекречено алгоритми ідентифікації та модерації контенту в Facebook

Журналісти The Guardian презентували пакет правил, які — як вони стверджують — використовує найбільша соціальна мережа світу для модерації контенту
Čytaty latynkoju
Розсекречено алгоритми ідентифікації та модерації контенту в Facebook
  1. Головна
  2. Новини
  3. Розсекречено алгоритми ідентифікації та модерації контенту в Facebook
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Журналісти The Guardian презентували пакет правил, які — як вони стверджують — використовує найбільша соціальна мережа світу для модерації контенту

Згідно із низкою документів, на які посилаються журналісти видання, модератори FacebookУ Facebook вирішили остаточно побороти клікбейтінґ щотижня переглядають понад 6,5 млн скарг від користувачів стосовно так званих «потенційно фейкових» акаунтів.

Як працює модерація контенту

На основі розпізнавання тисяч зображень та слайдів формується внутрішня політика модерації контенту. Якщо вірити оприлюдненим даним, то прихильники пуританської моралі можуть відчути чималий дискомфорт. Попри закиди про цензуру, соцмережа Марка ЦукерберґаМарк Цукерберґ — про фейкові новини, бізнес та суспільство дозволяє публікацію чималої кількості контенту, який підпадає під позначку «18+».

Який контент видаляють і за що можуть заблокувати користувача

Правила передбачають видалення та блокування контенту із загрозами в бік діючого політичного керівництва США чи інших країн. Бо очільники держав є категорією осіб, погрози в бік яких мають сприйматися серйозно. Одночасно Facebook дозволяє публікувати знеособлені погрози та нецензурну лайку, якщо в них не вказано імені чи особи того, до кого вона спрямована. Такі погрози не розглядаються як доконані.

Відео несподіваних та жорстоких летальних випадків чи вбивств можуть бути дозволені, якщо містять попередження про зміст відеоролика та стосуються запобіганням таким проблемам, як психічні розлади чи скоєння злочинів. Вважається, що такі відео сприяють обізнаності широкої аудиторії із потенційними проблемами та способами запобігання їм.

Заборонене і дозволене

За умови, що фото не містять проявів садизму, фетишизму чи схвалення дій, також дозволено публікацію контроверсійних матеріалів щодо тварин, дітей, а також індивідуальні непрофесійні світлини із ображенням оголеного тіла (якщо це «селфі», що не містять ознак цифрового мистецтва, яке демонструє статевий акт). А от відверте порно чи прояви цілеспрямованої жорстокості проти інших осіб, груп осіб, дітей, тварин чи неповносправних соцмережа одразу блокує.

Кого вважають знаменитістю

Під правила захисту особистого життя та приватності даних не підпадають будь-які користувачі із понад 100 тис читачів у соцмережі — до них застосовуються ті ж вимоги та підходи, що й для компаній та брендів. Дізнатися повний перелік правил та вимог щодо контенту та користувачів Facebook можна в окремому тематичному розділі The Guardian.

 

Share
Написати коментар
loading...