Реклама

У Facebook вирішили остаточно побороти клікбейтінґ

Facebook створює оновлення для того, щоб мінімізувати клікбейтінґові заголовки
Čytaty latynkoju
У Facebook вирішили остаточно побороти клікбейтінґ
  1. Головна
  2. Новини
  3. У Facebook вирішили остаточно побороти клікбейтінґ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Facebook створює оновлення для того, щоб мінімізувати клікбейтінґові заголовки

У 2016 році компанія Facebook запустила оновлення для стрічки новин, щоби зменшити кількість історій, які постійно публікують заголовки, які приховують і перебільшують інформацію.

Які зміни анонсує соцмережа

Сьогодні розробляється три оновлення, щоби користувачі могли бачити якомога менше таких новин у своїй стрічці, зосереджуючись на унікальних історіях. Тепер алгоритм Facebook враховує сукупність індикаторів, щоби максимально зменшити показник кліків на такі новини. Зараз команда соцмережі працює над тим, щоби визначити «справжнє» спілкування для користувачів:

  • Клікбейтінґ відсікатимуть на рівні окремої сторінки, домену, користувацького профіля.
  • Заголовок оцінюватимуть спочатку на предмет приховування даних, а потім на предмет перебільшення справжнього стану речей.
  • Тестування нових алгоритмів визначення клікбейтінґових матеріалів відтепер пошириться не лиша на англійську, але й на інші мови.

Що дали минулорічні зміни алгоритмів

Минулорічне оновлення Facebook посприяло кращому виявленню клікбейтінґових матеріалів, ідентифікуючи назви статей, які приховують або перебільшують інформацію. Заголовки такого штибу навмисно не враховують важливі деталі або ж вводять користувачів в оману, змушуючи їх переходити на сайти, аби отримати відповідь на питання чи розгадати інтригу. Із 2016 року команда Facebook проаналізувала тисячі заголовків на предмет співвідношення тексту заголовку та змісту повідомлення. Технічно цей процес аналогічний до роботи фільтрів антиспаму, кажуть у компанії.

Як оновлення вплинуть на сторінки користувачів

Очікується, що більшість сторінок не зазнає істотних змін щодо відображення у стрічці новин. Але видавці, котрі покладаються на клікбейтінґ як джерело трафіку на Facebook, відчують істотне скорочення показників охоплення для своїх матеріалів. Контент-маркетологам радять уникати заголовків, які приховують чи перекручують інформацію, аби не потрапити під фільтри.

Share
Написати коментар
loading...