Реклама

Як підготувати дитину до поїздки за кордон?

Безвіз з країнами ЄС вже близько, літо та літні канікули у школах та дитсадках теж незабаром розпочнуться — а отже, рушатимуть у закордонні подорожі все частіше не лише дорослі, але й діти. Що варто знати, якщо ви готуєте дитину до закордонної поїздки?
Čytaty latynkoju
Як підготувати дитину до поїздки за кордон?
  1. Головна
  2. Картки
  3. Як підготувати дитину до поїздки за кордон?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Безвіз з країнами ЄС вже близько, літо та літні канікули у школах та дитсадках теж незабаром розпочнуться — а отже, рушатимуть у закордонні подорожі все частіше не лише дорослі, але й діти. Що варто знати, якщо ви готуєте дитину до закордонної поїздки?

    Поїздка за кордон – це завжди щось цікаве та захоплююче, але коли ви збираєте дитину (чи дітей) за кордон, спробуйте не забути нічого із того, що радять досвічені мандрівники. Тоді і ваш, і дитячий відпочинок за кордоном минуть якнайкращим чином.

    Які документи варто взяти

    Якщо ви вирішили зачекати на безвіз, тоді почитайте, якою буде процедура перетину кордонуЯк працюватиме безвіз з ЄС за безвізового режиму. Якщо ж дитина вирушить у поїздку ще до 11 червня 2017 року, подбайте про те, щоб підготувати всі документи, які будуть необхідні дитині при перетині кордону:

    • паспорт з діючою візою,
    • дійсний страховий поліс,
    • авіаквиток, дозвіл від батьків на самостійний виїзд дитини за кордон,
    • лист-запрошення від школи або табору, в якому вказано назву школи/табору,
    • адреса, назва програми, дати навчання і телефони контактної особи.

    Всі ці папери можна помістити в окрему папку або конверт, щоб не загубити.

    Що таке супровідний лист і хто його видає?

    Менеджер, що займається організацією поїздки, перед виїздом повинен видати дитині супровідний лист. Цей лист має містити низку даних щодо вашої дитини:

    • назву школи, адресу навчального закладу,
    • контактні дані працівника школи, до якого можна звернутися у разі потреби,
    • дати програми,
    • інформацію про переліт та рейси (якщо частина мандрівки відбувається літаком) або про квитки на судно (якщо йдеться про морський чи океанічний рейс),
    • адресу проживання, телефон приймаючої сім’ї (в разі, коли дитина буде жити в родині), контактний телефон особи, що зустрічає дитину в аеропорту та контактні телефони агенції, котра забезпечує мандрівку.

    Що робити із грошима?

    Кишенькові гроші не входять у вартість більшості літніх програм для школярів. Щоби визначити необхідну суму, перш за все треба запитати у компанії, яка організовує поїздку дитини про те, чи будуть додаткові витрати упродовж поїздки (розваги, музеї, кіно, театр, харчування тощо).

    Представники іноземних літніх шкіл чи освітніх ініціатив радять розраховувати тижневий бюджет в розмірі не більше за 75 фунтів стерлінгів за умов подорожі до Сполученого Королівства та 80 євро на тиждень — якщо ви відправляєте дитину до однієї з країн ЄС.

    Чи варто давати вашій дитині щось цінне із собою?

    Швидше ні, аніж так: дорогі телефони, камери чи планшети, прикраси або брендовий одяг приваблюють шахраїв, а також можуть спровокувати різну поведінку у незнайомих людей в іншій країні (навіть якщо довкола будуть самі лише діти). Тож коштовні «забавки» краще залишити вдома.

    Якого оператора краще обрати для спілкування із дитиною за кордоном?

    Головне, що вам потрібно для дзвінків за кордон — це послуга роумінґу. Більшість українських операторів пропонує платні вхідні у роумінґу; хоча є акційні тарифні пакети, націлені на конкретні країни чи групи країн, де вартість дзвінка співставна із українською внутрішньою тарифікацією. Також можна купити міжнародні SIM-карти, які пропонує більшість туристичних аґенцій в Україні та аеропорту Бориспіль (TravelSIM, O2, Vodafone). Пам’ятайте також про те, що у літніх школах чи навчальних таборах діти не мають права користуватися «мобілками» під час уроків чи лекцій, тож телефонувати щогодини — не найкращий вибір.

    Який одяг варто дати із собою?

    Одяг та взуття обирайте легкі, прості та зручні. Надавайте перевагу спортивному одягу і не надто штучному. У більшості літніх шкіл та таборів є послуги прання чи хімчистки речей; тому варто також покласти вашому підліткові мішечок для прання, щоби не втратити дрібні речі, коли він чи вона здаватимуть їх у пральню. Варто також нашити «бірки» на одяг із внутрішньої сторони (це стосується молодших школярів).

    Що робити, якщо ваша дочка чи син потребуватимуть допомоги лікаря?

    У дорозі може статися різне. Є ті діти, хто погано переносить дорогу через «хитавицю» в автобусі, літаку чи на облавку судна. На цей випадок варто дати дитині із собою противоблювотні таблетки та навчити ними користуватися (як і поліетиленовими пакетами на випадок непереборної нудоти). У школах та таборах за кордоном є чергові медичні працівники, котрі у разі потреби викликають школярам лікаря для надання допомоги. Подбайте також про страховий поліс, який буде призначений саме для покриття витрат на випадок лікування чи нещасного випадку.

    Про що варто додатково поговорити із дитиною перед від’їздом?

    Варто навчити вашого школяра чи школярку шанобливості у ставленні до людей різних національностей та релігій, навіть якщо ці люди видаються самій дитині дивакуватими. Розкажіть, як потрібно доглядати за собою та своїми речами. Поясніть, яку шкоду, небезпеку та правові наслідки може мати зловживання алкоголем чи маріхуаною. Не забудьте нагадати про правила дорожнього руху та про те, що треба робити у разі, якщо дитина загубилася. Не забудьте знайти на мапі консульство вашої країни і навчіть дитину користуватися мапою та картографічними сервісами в телефоні на випадок, якщо треба буде відшукати самостійно дорогу у незнайомому місті.

    Що ще варто не забути?

    Переконайтеся, що ви отримали підтвердження трансферу (трансфер дитини в аеропорту представником школи) від компанії, яка організовує поїздку. У підтвердженні повинна бути вказана інформація (прізвище, ім’я та контактний номер телефону) про представника школи, яка зустрічає дитину, телефон екстреної підтримки школи і телефон аґенції.

    Share
    Написати коментар
    loading...