Реклама

👾 Nintendo Switch 2: всі чутки на цей момент (оновлюється)

Čytaty latynkoju
👾 Nintendo Switch 2: всі чутки на цей момент (оновлюється)
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👾 Nintendo Switch 2: всі чутки на цей момент (оновлюється)
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ще наприкінці 2022 року ми повідомляли, що Nintendo відмовилася випускати версію Switch середини покоління з потужнішим процесором та зосередилася одразу на наступному. Тоді ж у Digital Foundry запевняли нас, що не варто очікувати наступну консоль Nintendo у 2023 році (як бачимо, вони мали рацію), хоча з лютого 2023 нові чутки про нащадка Switch буквально полилися зливою, яка не припиняється досі.

Наразі цього потенційного наступника третьої найпопулярнішої консолі в історії всі називають Nintendo Switch 2, хоча не факт, що сама компанія представить її саме під таким ім’ям.

Водночас варто розуміти, що ця назва в певному сенсі демонструє філософію консолі: цифра два символізує, що це повноцінне нове покоління, а не проміжне рішення, але це все ще Nintendo Switch — тобто, консоль базується на тих самих принципах, що й попередниця (згадаймо до прикладу Wii та Wii U, чи DS та 3DS). Принаймні, всі чутки поки що формують саме таку картину. Тож перейдемо до них.

Nintendo Switch 2 буде схожа на попередника?

Скоріше всього відповідь на це питання буде — так. За повідомленням VGC консоль «можна буде використовувати в портативному режимі, подібно до Nintendo Switch».

Таким чином можна припустити, що консоль буде таким же гібридом на кшталт свого попередника.

Проте невідомо, чи вона отримає знімні контролери по типу Joy-Con, як у Switch, або буде схожою на Switch Lite. Проте навряд у Nintendo відмовляться від цього рішення, адже це доволі комерційно вигідна стратегія завдяки продажам змінних контролерів.

Також можна нагадати про нещодавній патент Nintendo «роз’ємного» девайсу з двома екранами, який дещо нагадує 3DS.

Хоча це може бути лише концепція на невизначене майбутнє.

Технічні можливості Nintendo Switch 2

Процесор

Найголовнішим питанням, авжеж, буде процесор, адже від нього залежать ігрові можливості самої консолі та автономність. Загалом настільки багато джерел це підтверджують, що можна з великою впевненістю сказати — Nintendo Switch 2 отримає NVIDIA Tegra T239.

Він у 10 разів потужніший за Tegra X1, який стоїть в актуальних консолях Switch, а також підтримує технологію DLSS — згладжування за допомогою машинного навчання. Якщо дуже просто, то штучний інтелект фактично «домальовує» кадри в ігровому процесі, що дозволяє отримувати більший показник FPS на слабшому залізі. Крім того, T239 матиме підтримку трасування променів. Використання цього процесора значно зменшить відрив Nintendo від інших консолей актуального покоління, хоча й близько не закриє його (T239 пропонуватиме потужність 4 TFLOPS, тоді як PS5 — понад 10).

Це все також підтверджується повідомленнями, що на виставці Gamescom деяким обраним розробникам продемонстрували наступника Nintendo Switch. У якості технодемо було використано покращену версію The Legend of Zelda: Breath of the Wild, яка спеціально зроблена для демонстрації нових можливостей консолі, а також The Matrix Awakens на Unreal Engine 5, яка працювала з DLSS та рейтрейсингом. Це своєю чергою доводить, що консоль буде дійсно набагато потужнішою за свого попередника.

Відзначимо, що у Reuters також повідомляють, що консоль має отримати «кастомний чип» від Nvidia.

Можливості DLSS

У Digital Foundry відзначають, що не варто очікувати на «диво» від DLSS на Switch 2, адже Nvidia T239 не містить прискорювача глибокого навчання (DLA), що своєю чергою може мати суттєвий вплив на його можливості апскейлу DLSS.

У IGN тоді відзначили, що з DLA використання DLSS було б фактично «безкоштовним» або ж скоріше вимагало б значно меншої потужності процесора. Таким чином нова консоль Nintendo може бути обмежена роздільною здатністю у 1080p або якщо пощастить, то у деяких іграх буде апскейл до 1440p.

Також, щодо DLSS то інсайдер Nate the Hate повідомляв, що Nintendo Switch 2 отримає функцію Ray Reconstruction. Тобто наступник Nintendo Switch може отримати підтримку DLSS 3.5 і, можливо, його майбутніх версій.

Nintendo Switch 2 буде на рівні PlayStation 4 та Xbox One

Генеральний директор Activision Blizzard Боббі Котік, під час слухань по справі Microsoft проти Федеральної торгової комісії США (FTC), потенційно розкрив можливості консолі наступного покоління від Nintendo. Після того, як в суді продемонстрували листування між Боббі Котіком та президентом Nintendo Шюнтуро Фурукавою, вже колишній голова видавця Call of Duty відзначив, що очікує, що наступник Nintendo Switch матиме потужність, яка відповідатиме рівню консолей PS4 та Xbox One.

Тобто не варто очікувати на якесь технологічне «диво». Тут можна відзначити, що аналітик Серкан Тото, гендиректор токійської консалтингової компанії Kantan Games, відзначав, що наступник Nintendo Switch буде радше «еволюційною», аніж «революційною» портативною консоллю.

У самій Nintendo радше відштовхуються від можливостей, які пропонує Switch та що можна у ньому покращити. Цим самим компанія підтверджує, що розглядає себе окремо від конкурентів на консольному ринку.

Дисплей Nintendo Switch 2 — не варто очікувати на OLED одразу

Звісно, що після виходу Nintendo Switch OLED можна припускати, що наступник отримає OLED-дисплей вже у базовій версії. Однак у виданні VGC, яке ми вже цитували вище, повідомили, що на релізі ми можемо отримати Switch з LCD-дисплеєм у базовій версії. На такий крок у Nintendo можуть піти задля зниження ціни.

Відзначимо, що у травні 2023 року генеральний директор Sharp Роберт Ву заявив під час телефонної конференції, що виробник виготовить новий LCD-екран для ігрової консолі, яка вийде на ринок у майбутньому. Відзначимо, що Sharp відома як постачальник деталей для Nintendo Switch. Тому цілком імовірно, що мова йде про наступника цієї консолі.

Також згідно з аналітиком Omida Хіроші Хаясе, нова консоль від Nintendo з’явиться цього року та отримає 8-дюймовий LCD-дисплей. Його висновок заснований на основі аналізу ринку поставок дисплеїв.

Хоча додамо, що є також чутки, що нам можуть на релізі запропонувати одразу дві моделі з різницею у ціні в $50, що відповідає також сучасній різниці між звичайною Nintendo Switch та її OLED-версією. Тому можна припустити, що дешевша версія наступника Switch отримає LCD-дисплей, а дорожчий варіант уже буде оснащений OLED-дисплеєм.

Щодо роздільної здатності, то точно варто очікувати на її підвищення з 720p, до 1080p. Звісно, якщо консоль буде теж гібридною як Switch, то при підключенні до телевізора вона могла б працювати й у 4K, адже процесор теоретично це дозволятиме. Однак, як вище ми уже писали, що можливо варто очікувати на максимум 1440p.

Зворотна сумісність з Nintendo Switch

Існує доволі велика імовірність, що ігри з першого Switch будуть запускатися і на Switch 2, адже архітектура процесора не зміниться. Можливо, деякі ігри отримають оновлення або перевидання з кращою графікою та новими можливостями. Водночас також великою залишається ймовірність, що розробникам доведеться випускати оновлення, аби просто змусити працювати ігри на новому залізі, що зроблять, авжеж, не всі.

На підтвердження цього можна навести слова президента Nintendo Шюнтаро Фурукави, який під час однієї зустрічі з акціонерами заявив, що наступник Switch використовуватиме ту ж саму систему Nintendo Account, яка вже використовується на Switch. Такий підхід у компанії розглядають задля «плавного переходу» на нове покоління, що може свідчити й про зворотну сумісність нової консолі, адже це те, що до прикладу є доволі вдалим рішенням Xbox з її консолями Series X|S.

Згідно з чутками нова консоль взагалі може отримати фізичну та цифрову сумінсінть з іграми Nintendo Switch, що дійсно стане «плавним» переходом на нову консоль і лише додасть бажання власникам старого девайсу перейти на новий і не боятися за відсутність ігор.

Також щодо ігрового різноманіття, то інсайдер Том Гендерсон відзначав, що на Switch 2 варто очікувати «багато мультиплатформи». Він повідомив, що найближчим часом нам доведеться доволі часто бачити написи: «Вийде на Xbox Series X/S, PlayStation 5, Nintendo Switch 2 і ПК». Також нагадаємо, що Microsoft у ході судової суперечки перед купівлею ActiBlizz зобов’язалася випускати Call of Duty на консолях Nintendo впродовж 10 років.

Чи існує прототип наступника Nintendo Switch?

Щодо цього, звісно, певної інформації знайти не можливо, однак у виданні VGC відзначали, що вже деякі розробники отримали свої набори (devkit). Відзначається, що прототипи наступника Switch вже знаходяться у «ключових студій-партнерів». Ця інформація звісно підводить нас до іншого питання.

Реліз наступника Nintendo Switch

Найголовніше питання, яке цікавить шанувальників Nintendo, — це коли уже ми отримаємо нову консоль, адже Switch уже знаходиться на сьомому році свого життя і звісно, що всіх цікавить оновлення.

Проміжок від анонсу до релізу Nintendo Switch 2

Застарілість Switch своєю чергою визнають і у самій компанії, президент якої відзначав, що Switch знаходиться на завершальному етапі свого життєвого циклу. Однак тоді він також додав, що Nintendo поки не планує випускати нове обладнання. Також він під час однієї з Q&A-сесій, натякнув, що між анонсом Switch 2 та її виходом може пройти небагато часу.

Тоді у нього запитали про анонс Switch і про те, чи можна вважати два роки між анонсом і випуском успішними з точки зору маркетингу. У відповідь пан Фурукава заявив, що оголошення було зроблено, оскільки компанії потрібно було «дати людям знати, що Nintendo продовжуватиме зосереджуватися на спеціалізованій платформі для відеоігор» як на своєму основному бізнесі після оголошення про те, що вона працюватиме над мобільними іграми. Таким чином, таке довге очікування було особливим випадком, що свідчить про те, що вихід наступника Switch може не зайняти стільки часу після його анонсу.

Вікно релізу Nintendo Switch 2

Згідно з чисельними чутками на нову консоль варто очікувати уже 2024 року. Так, згідно з однією з них, умовна Nintendo Switch 2 може розділити релізне вікно з так званою PS5 Pro. Відзначимо, що згідно з останніми чутками анонс консолі від Sony планується на вересень 2024 року, що означає, що компанія її готує на святковий сезон цього року.

Відповідно можна сміливо припускати, що наразі у Nintendo теж роблять приціл на реліз своєї нової консолі у святковий сезон 2024 року.

Відзначимо, що раніше також були чутки про те, що реліз Nintendo Switch 2 варто чекати у вересні-листопаді цього року. Тут же також згадували, що консоль може вийти одразу у двох версіях:

  • цифрова модель (без підтримки картриджів) за ціною $400
  • стандартна модель за $449

Таким чином у Nintendo можуть спробувати також наслідувати приклад Xbox та PlayStation, які у поточному поколінні пішли на такий крок.

Також згідно з новими чутками на анонс Nintendo Switch 2 можна очікувати уже в березні цього року. Потім у червні може відбутися велика презентація з детальним оглядом нової системи і відповідно реліз відбудеться уже наприкінці цього року.

Які ігри варто очікувати на Nintendo Switch 2

Ми уже згадували, що консоль має шанси отримати зворотню сумісність зі Switch, це б вирішило серйозну проблему, з якою розробники стикаються під час запуску нового обладнання, а саме відсутністю ігор. Проте без нових проєктів випустити велике оновлення заліза теж не розважливо.

З огляду на повідомлення про технодемо консолі можна сподіватися на покращену версію The Legend of Zelda: Breath of the Wild та її продовження Tears of the Kingdom. Хоча й відзначалося, що покращене технодемо BOTW не стане комерційним продуктом.

Також вірогідно, що консоль також отримає Metroid Prime 4, яку анонсували ще у 2017 році і з того часу про неї мало що відомо, окрім перезапуску виробництва у 2019 році. Тому цілком ймовірно побачити цю гру вже на Switch 2.

Ще у Nintendo є ще дві прогалини у вигляді Mario Kart та нової гри у тривмірний підсерії франшизи Маріо. Нової Mario Kart ми не бачили вже майже десять років, крім випуску Mario Kart 8 Deluxe для Nintendo Switch і оновлення з трасами для неї. Так само уже давно не було нової 3D-гри про Маріо з часів Super Mario Odyssey 2017 року, яка була одним з релізних тайтлів для Nintendo Switch, тому можна очікувати на повторення цього «трюку» й з новою консоллю.

Звісно, що Nintendo не оминуть і ігри у серії про Покемонів, тому тут точно фанати цих ігор можуть бути впевненні у забезпеченості новими тайтліми. Одна з фанатських теорій про дату запуску нової Switch навіть пов’язана з релізами ігор з цієї серії.

Від себе додамо невеличку спекуляцію на тему Monster Hunter Wilds, яку анонсували на The Game Awsrds 2023. Поки що відомо, що гра вийде на PlayStation 5, Xbox Series S/X і ПК. Реліз на Switch не вказаний, хоча важко уявити, щоби гра цієї серії не з’явилася консолі Nintendo. Тому, ймовірно, це відбудеться вже на новій консолі, яку наразі не можна називати. Тут же відзначимо наведену вище інформацію Тома Гендерсона про «багато мультиплатформи» на Switch 2.

***

На цьому поки все, однак ми оновлюватимемо публікацію щойно з’явиться нова інформація.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...